Εργασίες αναστήλωσης της «Βίλας Κλωναρίδη» στα Πατήσια
Εργασίες αναστήλωσης της «Βίλας Κλωναρίδη» στα Πατήσια

Εργασίες αναστήλωσης της «Βίλας Κλωναρίδη» στα Πατήσια

Εχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες εκπόνησης μελετών για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου.
RE+D magazine
22.02.2022

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες εργασίες αναστήλωσης της «Βίλας Κλωναρίδη», που βρίσκεται για πάνω από 120 χρόνια στο Πάρκο Φιξ, στα Πατήσια.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων υλοποιούν τις πρώτες εργασίες αντιστήριξης και αναστήλωσης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο, ενώ ταυτόχρονα έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες εκπόνησης μελετών για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος τονίζει ότι η αποκατάσταση της ιστορικής Βίλας αποτελεί «την τελευταία μεγάλη παρέμβαση στην έκταση του πάρκου "Κλωναρίδη - Φιξ", το οποίο "ξανασυστήθηκε" στους Αθηναίους τον περασμένο Μάιο, ως ένα σύγχρονο αειφόρο αστικό πάρκο, στα πρότυπα των διεθνών τάσεων αρχιτεκτονικής τοπίου και περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

Δύο μήνες μετά, (Ιούλιος 2021), ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε και στην επαναλειτουργία του ιστορικού θερινού κινηματογράφου ΑΒ που επί τρεις δεκαετίες παρέμενε κλειστός και που σε συνδυασμό με το γειτονικό πάρκο Κλωναρίδη δημιούργησαν δύο σημεία αναφοράς για τους κατοίκους και επισκέπτες των Πατησίων».