[]
Εργα προϋπολογισμού άνω των €2,3 εκατ. αλλάζουν την Δυτ. Θεσσαλονίκη
Εργα προϋπολογισμού άνω των €2,3 εκατ. αλλάζουν την Δυτ. Θεσσαλονίκη

Εργα προϋπολογισμού άνω των €2,3 εκατ. αλλάζουν την Δυτ. Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για το τμήμα της Β' Δημοτικής Κοινότητας, που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού.
RE+D magazine
19.11.2021

Σημαντικά έργα ύψους άνω των €2,3 εκατ. "τρέχει" ο Δήμος Θεσσαλονίκης με σκοπό να αλλάξει όψη στην δυτική πλευρά της πόλης.

Πρόκειται για έργα που αφορούν στις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού στη Β' Δημοτική Κοινότητα.

Από πλευράς δήμου έχει ήδη προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου, το οποίο αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, όπως και του αστικού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρέμβασης που έχει σχεδιαστεί, πρόκειται να αναπλαστούν τόσο τα πεζοδρόμια όσο και το οδόστρωμα στις οδούς Αφροδίτης, Βάκχου, Οδυσσέως, Προμηθέως, Ταντάλου, Φαρμάκη, Στεφανάκη, Κολωνιάρη, Αναγνωστοπούλου και Ντέκα.

Στόχος των έργων που θα υλοποιηθούν είναι η λειτουργική, η αισθητική αλλά και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ άλλων πρόκειται να βελτιωθεί η προσβασιμότητα με παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή κίνηση για όλους τους πεζούς, για τα εμποδιζόμενα και για τα άτομα με αναπηρίες, θα αυξηθεί το πράσινο, ενώ με την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού θα ενισχυθεί το αίσθημα το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.