Επιβατικά drones αντικαθιστούν τα ταξί
Επιβατικά drones αντικαθιστούν τα ταξί

Επιβατικά drones αντικαθιστούν τα ταξί

Vertiport αντί για πιάτσα ταξί
RE+D magazine
25.11.2021

Την επόμενη δεκαετία, τα επιβατικά drones θα μπορούσαν να γίνουν δημοφιλής τρόπος μεταφοράς και εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά ταξί σύμφωνα με την McKinsey

Τα ιπτάμενα ταξί θα είναι αεροσκάφη πολύ μικρότερα από τα σημερινά και θα έχουν την δυνατότητα να προσγειώνονται στις γειτονιές.

Το vertiport θα παίζει το ρόλο της πιάτσας των ταξί όπου θα μπορεί κάποιος να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει πολύ γρήγορα στην πόλη ή στην επόμενη πόλη ή οπουδήποτε σε ακτίνα 100 ή 150 μιλίων.

Τα ιπτάμενα ταξί υπολογίζεται ότι θα κατακλίσουν την αγορά μετά από μια δεκαετία Αρχικά θα λειτουργούν με πιλότο στο όχημα αλλά ο στόχος είναι μόλις επιλυθούν ζητήματα ασφαλείας για τα οποία εργάζονται πολλές ομάδες εργασίας, να φτάσουμε σε πλήρως αυτόνομα αεροσκάφη των οποίων η κυκλοφορία θα ελέγχεται από κέντρα επί εδάφους

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες περισσότερο από το 15 έως 20 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι μπορούν σίγουρα να φανταστούν τη μετάβαση από τον τρέχοντα τρόπο κινητικότητάς τους σε μια υπηρεσία ιπτάμενου ταξί στο μέλλον. 

Τα ιπτάμενα ταξί έρχονται να διεκδικήσουν μερίδιο από την αγορά των υπηρεσιών ταξί η οποία υπολογίζεται σε περισσότερα από 400 δις δολάρια παγκοσμίως.