Εγκρίθηκε η κατασκευή Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας
Εγκρίθηκε η κατασκευή Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας

Εγκρίθηκε η κατασκευή Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας

Στόχος της Κοινότητας είναι η δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.
RE+D magazine
05.01.2022

Δρομολογήθηκε η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας με χρηματοδότηση ύψους 75.000 ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με την υπογραφή της ένταξης του έργου στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή του δημάρχου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Κ. Αλλαγιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας είναι η δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και η ανάπτυξη και λειτουργία τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου, ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο κ.λπ.).

Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί καθημερινά 8 ώρες και θα εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής, Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης Δημοτών και Επιχειρήσεων του δήμου.