Εγκρίθηκε η ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα
Εγκρίθηκε η ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα

Εγκρίθηκε η ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα

Νέο χώρο πρασίνου αποκτούν τα Ιωάννινα
RE+D magazine
10.02.2022

Την μελέτη που αφορά στην ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα, το οποίο βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιωαννιτών το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτινικής (ΚΕΣΑ) στην πρόσφατη συνεδρίαση του.

Το πάρκο καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 274.636,95 τμ. και σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων του πάρκου, ο επανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών, η δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και γηπέδου με χλοοτάπητα όπως και υπαίθριου γυμναστηρίου, η κατασκευή πάρκου ζώων συντροφιάς, η δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης και παιδική χαρά. Η μελέτη του έργου ενσωματώνει βιοκλιματικές τεχνικές σχεδιασμού και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, δημιουργώντας μιας «πράσινη υποδομή».

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής όπου οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα συμβάλουν στη βελτίωση της κινητικότητας των πεζών χωρίς διακρίσεις. Ο συνδυασμός της χρήσης φυσικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και της αύξησης των επιφανειών και στοιχείων φύτευσης, θα επιφέρει θερμική άνεση, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και γενικότερα βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της περιοχής.