Dimand - PREMIA PROPERTIES: Deal για ανάπτυξη κέντρου έρευνας στον χώρο της Yγείας
Dimand - PREMIA PROPERTIES: Deal για ανάπτυξη κέντρου έρευνας στον χώρο της Yγείας

Dimand - PREMIA PROPERTIES: Deal για ανάπτυξη κέντρου έρευνας στον χώρο της Yγείας

Για το ακίνητο έχει υπογραφεί προσύμφωνο κλειστής μίσθωσης διάρκειας 20 ετών
RE+D magazine
15.12.2021

Την υπογραφή προσυμφώνου με την Dimand για την απόκτηση αυτοτελούς ακινήτου στο οποίο θα αναπτυχθεί πάρκο βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε η PREMIA PROPERTIES εγκαινιάζοντας τις επενδύσεις σε ακίνητα στον χώρο της Yγείας..

Το ακίνητο βρίσκεται στο 2ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου, εντός της ΒΙΟ.ΠΑ. Παιανίας και έχει έκταση 23 στρεμμάτων εντός του οποίου υπάρχουν κτίρια γραφείων και αποθηκών 4.180 τ.μ. τα οποία θα ανακατασκευασθούν και επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ πρόκειται να αναπτυχθούν και νέα κτίρια συνολικής επιφανείας 16.000 τ.μ.

Μισθωτής του ακινήτου και φορέας λειτουργίας του πάρκου θα είναι κοινοπρακτικό σχήμα ελληνικής και αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στον τομέα των κυτταρικών θεραπειών, με το οποίο έχει υπογραφεί προσύμφωνο κλειστής μίσθωσης διάρκειας 20 ετών. 

Το πάρκο βιοτεχνολογίας που θα δημιουργηθεί εντός του ακινήτου, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση για την Ελληνική οικονομία, που ξεχωρίζει για την καινοτομία της και αφορά στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και απειλητικών για την ανθρώπινη ζωή παθήσεων. Η επένδυση θα διαρκέσει περίπου 2 έτη.

Τα ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε €1,5 εκατ. και σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης τέλος του 2023 θα διαμορφωθούν σε € 3,5 εκατ.στην Ελλάδα, κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και απειλητικών για την ανθρώπινη ζωή παθήσεων. Η επένδυση θα διαρκέσει περίπου 2 έτη.

Τα ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε €1,5 εκατ. και σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης τέλος του 2023 θα διαμορφωθούν σε € 3,5 εκατ.

Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης Πρόεδρος του Δ.Σ. της PREMIA PROPERTIES ανέφερε: «Το 2021 για την PREMIA PROPERTIES ήταν μια χρονική περίοδος έντονης δραστηριότητας και ανάπτυξης και ολοκληρώνεται με ακόμα μία σημαντική επένδυση. Το ακίνητο στην Παιανία αποτελεί το ενδέκατο ακίνητο που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας μας εντός του τρέχοντος έτους, πιστοποιώντας έτσι ότι η PREMIA PROPERTIES αποτελεί σήμερα την πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία real estate στην Ελλάδα και αποτελώντας ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου για €1 δις αξία χαρτοφυλακίου ακινήτων εντός της επόμενης πενταετίας».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Η PREMIA PROPERTIES, μετά τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, εισέρχεται μέσα στο 2021 σε ακόμα ένα τομέα δραστηριότητας, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, αυτόν της υγείας. Η νέα επένδυση αναμένεται να συνεισφέρει στην περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας και της διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων καθώς και στην ενδυνάμωση των θεμελιωδών μεγεθών της εταιρίας μας. Η αγορά του ακινήτου στην Παιανία ευθυγραμμίζεται πλήρως με το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο μας, το οποίο θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε με συνέπεια».