Διακοπές για 110.000 τουρίστες στην Ελλάδα σχεδιάζει η TUI Ρωσίας για φέτος
Διακοπές για 110.000 τουρίστες στην Ελλάδα σχεδιάζει η TUI Ρωσίας για φέτος

Διακοπές για 110.000 τουρίστες στην Ελλάδα σχεδιάζει η TUI Ρωσίας για φέτος

Τι ανακοίνωσε ο τουριστικός πράκτορας σε συνεργάτες της κατά την διάρκεια εορταστικού δείπνου που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία
RE+D magazine
25.02.2022

Την πρόθεσή της να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ελληνική αγορά στέλνοντας στην Ελλάδα 4 φορές περισσότερους τουρίστες από όσους πρίν την πανδημία ανακοίνωσε η TUI Ρωσίας σε συνεργάτες της, κατά την διάρκεια εορταστικού δείπνου που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel, με την οποία ο tour operator συνήψε απευθείας σύμβαση.

Σύμφωνα με τον Vadim Matskevich, επικεφαλής της ελληνικής διεύθυνσης της TUI, ο tour operator έχει διαμορφώσει ειδικά για την ελληνική αγορά μια σειρά πακέτων διακοπών – που περιλαμβάνουν από διαμερίσματα έως ξενοδοχεία 5*.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συνάψει άμεσες συμβάσεις με όλες τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων - Grecotel, Aldemar, Iberostar, Sani, ενώ υπάρχουν αποκλειστικά ξενοδοχεία - Serita Beach Hotel 5 *, Roda Beach Resort & Spa 5 *για τους πελάτες της TUI. Επιπλέον η TUI ανέλαβε αποκλειστικά τα ξενοδοχεία που προηγουμένως διαχειριζόταν ο τουριστικός πράκτορας Μουζενίδης. Ανάμεσά τους: Aristoteles Holiday Resort & SPA 4 *, Bellagio Hotel 3. Υπενθυμίζεται ότι ο τουριστικός πράκτορας «Μουζενίδης» κατείχε μερίδιο 40% στην ελληνική αγορά, στέλνοντας στην Ελλάδα περίπου 200 χιλιάδες οργανωμένους τουρίστες ετησίως.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα προωθηθούν περίπου 110 χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά θέρετρα -σε Κρήτη, Χαλκιδική και Κέρκυρα το 2022. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 35% θα επισκεφθεί την Κρήτη και τη Χαλκιδική και το 30% στην Κέρκυρα.

Να σημειωθεί ότι το 2019, ο αριθμός των τουριστών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα μέσω της TUI Ρωσίας σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν στο επίπεδο των 25 χιλιάδων ατόμων.

«Στο παρελθόν δεν είχαμε επικεντρωθεί στην Ελλάδα, η ανάπτυξη ήταν ετήσια, αλλά όχι τόσο σημαντική όσο σχεδιάζουμε για φέτος. Τώρα ασχολούμαστε ενεργά με αυτόν τον προορισμό, επενδύοντας σε αυτόν. Και πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε ευκαιρία να γίνουμε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ελλάδα. Συνάπτουμε απευθείας συμβόλαια με κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων, επεκτείνουμε τα προγράμματα πτήσεων, ανοίγουμε γραφείο υποδοχής στη Χαλκιδική», δήλωσε ο Vadim Matskevich.

Ο tour operator σχεδιάζει να μεταφέρει τουρίστες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν και το Rostov-on-Don με πτήσεις πολλών αερομεταφορέων. 

Η έναρξη των προγραμμάτων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου