Deal ύψους €9,3 εκατ. για την Adora Engineering στα Σκόπια
Deal ύψους €9,3 εκατ. για την Adora Engineering στα Σκόπια

Deal ύψους €9,3 εκατ. για την Adora Engineering στα Σκόπια

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενίσχυσε παράλληλα τη θέση του και στην Komercijalna Bank (με ενεργητικό πάνω από €2 δισ.).
RE+D magazine
18.10.2021

Τις μονάδες τηλεθέρμανσης των Σκοπίων "Toplifikacija East" και "Toplifikacija καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της εταιρείας Toplifikacija AD η οποία "βάρεσε κανόνι" και ήταν σε καθεστώς εκκαθάρισης απέκτησε κατόπιν δημόσιου πλειστηριασμού η κατασκευαστική εταιρεία Adora Engineering.


Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο κ. Vanco Cifliganec, αναφέρεται ότι η νέα εταιρεία που θα αναλάβει την Toplifikacija θα ονομάζεται “Adora Energy Solutions”.

Σημειώνεται ότι, αρχές του έτους ο κ. Cifliganec είχε γνωστοποιήσει ότι αναστέλλει προσωρινά τις δραστηριότητες της κατασκευαστικής "Adora Engineering" στη Βόρεια Μακεδονία, λόγω του δυσμενούς επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ενίσχυσε τη θέση του στην Komercijalna Banka και σήμερα κατέχει πλέον το 15% των μετοχών της Komercijalna Banka (με ενεργητικό πάνω από 2 δισ. ευρώ και τρίτη σε κερδοφορία στη χώρα μετά τη Stopanska Banka και την NLB), όντας ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της τράπεζας.