Αρχισαν οι εργασίες ανάπλασης του δημοτικού κήπου της πόλης των Χανίων
Αρχισαν οι εργασίες ανάπλασης του δημοτικού κήπου της πόλης των Χανίων

Αρχισαν οι εργασίες ανάπλασης του δημοτικού κήπου της πόλης των Χανίων

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού €840.000.
RE+D magazine
03.01.2022

Με την έλευση της νέας χρονιάς ξεκίνησαν και οι πρώτες εργασίες στο έργο ανάπλασης του δημοτικού κήπου των Χανίων.

Ενα έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 10 μηνών και προϋπολογισμού ύψους €840.000.

Σήμερα το πρωί, τα συνεργεία του αναδόχου βρέθηκαν στο σημείο και απομάκρυναν τις επιφάνειες με τσιμέντο ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαμμόρφωση του κήπου. Μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις προβλέπουν περισσότερους χώρους πρασίνου, εκσυχχρονισμό των υποδομών και των παιδικών χαρών και δημιουργία ακόμα μίας εισόδου από την οδό Πλουμιδάκη.

Οι χωμάτινοι διάδρομοι θα έρθουν στο ίδιο ύψος με τα παρτέρια και θα στρωθούν με νέο φυσικό υλικό πλήρως προσβάσιμο, (χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο με κεντρικό οδηγό όδευσης τυφλών).

Ακόμη, προβλέπεται οργάνωση των εξωτερικών χώρων των υφιστάμενων κτισμάτων, ώστε να αναδεικνύονται και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους (εξωτερικές εκδηλώσεις βιβλιοθήκης και εκπαιδευτική λειτουργία φυτωρίου).

Επίσης, ενίσχυση του φυσικού πράσινου περιβάλλοντος με καθαρισμούς, νέες φυτεύσεις, οργανωμένο δίκτυο άρδευσης και οργανωμένη θέση εργασίας για τη συντήρηση του πάρκου, ανασχεδιασμός της περιοχής παιχνιδιού και δημιουργία νέων περιοχών θεματικών ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα.

Τέλος, προβλέπονται εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού και κατάλληλου σύγχρονου φωτισμού και διαμόρφωση σε υφιστάμενη μονάδα νέου wc AMεA για τους επισκέπτες του πάρκου. Ήδη, από τον δημοτικό κήπο απομακρύνθηκαν τα ζώα που υπήρχαν σε αυτόν.

Η είσοδος στον κήπο, από σήμερα, επιτρέπεται μόνο απ'ο την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πελάτες του καφέ που υπάρχει στο βορειοανατολικό τμήμα του κήπου.