Απαλλοτριώσεις ακινήτων για την ολοκλήρωση 5 μεγάλων έργων
Απαλλοτριώσεις ακινήτων για την ολοκλήρωση 5 μεγάλων έργων

Απαλλοτριώσεις ακινήτων για την ολοκλήρωση 5 μεγάλων έργων

RE+D magazine
03.03.2022

Για την υπαγωγή απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας στο άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, μίλησε στο υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα, πρότεινε, από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έναν συμπληρωματικό κατάλογο, που αφορά σε 5 έργα, εκ των οποίων 4 υλοποιούνται από το υπουργείο κι ένα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

  • Το πρώτο αφορά στα επείγοντα έργα επισκευής και ανακατασκευής γεφυρών στην Εύβοια και ειδικότερα στη γέφυρα Βασιλικού, στη γέφυρα στον οικισμό Φύλλα και στη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι, περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020, όπως είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή.

  • Το δεύτερο αφορά στην κατασκευή της νέας γέφυρας Κερίτη με τα συνοδά οδικά έργα, στον οικισμό Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά των Χανίων.
  • Το τρίτο έργο αφορά στην οδική σύνδεση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, η ανοικοδόμηση του οποίου αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
  • Το τέταρτο έργο σχετίζεται με το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και αφορά σε έργα άρσης ασυμβατοτήτων με τους κανονισμούς της EASA.
  • Το πέμπτο έργο, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αφορά στη βελτίωση των τμημάτων της επαρχιακής οδού Παπάδου– Πλωμαρίου.