Φεύγει η Varde από την Trastor
Φεύγει η Varde από την Trastor

Φεύγει η Varde από την Trastor

Αποεπενδύει η Varde από την Ευρώπη - Ποιες οι κινήσεις της στο εγχώριο real estate.
RE+D magazine
20.01.2022

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκεται σήμερα ο τίτλος της Trastor ΑΕΕΑΠ, ύστερα από ανακοίνωση ότι βασικός της μέτοχος WRED LLC, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό την μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης.

Η Varde Partners μια εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στον τομέα των εναλλακτικών επενδύσεων τόσο στον κλάδο των γραφείων όσο και στο retail επί ευρωπαϊκού εδάφους, φαίνεται ότι διαλέγει το τελευταίο διάστημα την θέση του «πωλητή» επιλέγοντας πλέον να επενδύσει στον ξενοδοχειακό κλάδο και στην κατοικία κυρίως στην Αμερική. 

Ο όμιλος στην αρχή του χρόνου πούλησε το ποσοστό του (38%) στην «La Finca Global Assets (LEFGA)» η οποία διαθέτει 11 κτίρια στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Μαδρίτης καθώς και το «LaFinca Business Park" ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά πάρκα στην Ευρώπη που βρίσκεται στο Pozuelo de Alarcon .

Οι κινήσεις στην Ελλάδα

Οι Αμερικανοί επενδυτές της Varde Partners περιορίζουν την έκθεσή τους στην ελληνική αγορά ακινήτων καθώς σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση η θυγατρική της WRED LLC, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό την μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης Trastor ΑΕΕΑΠ. Όπως αναφέρει η εισηγμένη η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, πιθανώς να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

H εταιρεία διαθέτει μια ακόμη συμμετοχή αυτή στην Lamda Malls. 

Σύμφωνα με πηγές του ered.gr η Lamda Malls δεν έχει λάβει σχετική ενημέρωση από τους Αμερικανούς για το θέμα, ενώ υπογραμμίζει ότι παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της για το 2022 με την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και με την ανάπτυξη των εμπορικών κέντρων που έχει στο πλάνο της. 

Η Lamda Malls, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos ενώ προσφατα μετά την τακτοποίηση θεσμικών εκκρεμοτήτων προστέθηκε και το The Mall Athens.

Με την ολοκλήρωση τους θα ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας το εμπορικό κέντρο Μarina Galleria που βρίσκεται στο Ελληνικό κοντά στον Αγ. Κοσμά καθώς και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο που θα ανεγερθεί επί της Λ. Βουλαγμένης.