Αγοράζει την ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ η Premia
Αγοράζει την ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ η Premia

Αγοράζει την ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ η Premia

Εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο της η εισηγμένη με την αγορά των ιστορικών Οινοποιίων.
RE+D magazine
11.02.2022

Επιβεβαιώνει η Premia Properties ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ και τους πιστωτές της, για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την απόκτηση της ακίνητης περιουσίας της ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η  Premia, διαπραγματεύεται εδώ και μήνες με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα  δάνεια της Μπουτάρης, δηλαδή με Intrum, doValue, Bain Capital και Cepal Hellas, την αγορά των Οινοποιίων που διαθέτει η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα .

Συνολικά η Μπουτάρη διαθέτει 5 οινοποιεία στην Ελλάδα σε Νάουσσα, Γουμένισσα,(Κιλκίς), Κρήτη, Σαντορίνη και Μαντινεία. Στην Γουμένισσα,  και στην Μαντινεία τα οινοποιία δεν είναι επισκέψιμα. Στην Αττική συνεργάζεται με το κτήμα Μάτσα και την ομώνυμη αμπελουργό.

Η  PREMIA  επισημαίνει οτι παραμένει συνεπής στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος διερευνώντας τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα τα οποία εντάσσονται στους στρατηγικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα βιομηχανικά (light industrial) ακίνητα και ιδιαίτερα όσα πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας.

Στην ανακοίνωση της η PREMIA αναφέρει ότι η Sterner Stenhus Greece ΑΒ, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της PREMIA, διερευνά σε συνεργασία με λοιπούς επενδυτές την συμμετοχή της στην δραστηριότητα του οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ με στόχο την εξυγίανση και την μελλοντική ανάπτυξη της ιστορικής επιχείρησης.