Χαρτοφυλάκιο τουριστικών ακινήτων "χτίζει" η Intrakat
 Χαρτοφυλάκιο τουριστικών ακινήτων "χτίζει" η Intrakat

Χαρτοφυλάκιο τουριστικών ακινήτων "χτίζει" η Intrakat

Ανοίγει εντός του 2021 το “Xenodocheio Milos” μια επένδυση €8,5 εκατ. στο κέντρο της Αθήνας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
06.10.2021

Εμφαση στο real estate και συγκεκριμένα στον κλάδο της φιλοξενείας θα δώσει το επόμενο διάστημα ο Ομιλος Intrakat

Συμμετέχοντας ως κατασκευαστής στην στρατηγική συνεργασία της Intradevelopment (θυγατρικής της Intracom Holdings) με τον διεθνή όμιλο LNR αναπτύσσει ένα resort hotel στη Μύκονο στην περιοχή Καλό Λιβάδι. Οπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο ered.gr “ο όμιλος δίνει έμφαση στις τουριστικές υποδομές και συγκεκριμένα σε high end προορισμούς”.
Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να παραδώσει έως το τέλος του 2021 το πρώτο 5αστερο ξενοδοχείο “Xenodocheio Milos” (43 κλειδιών) μια επένδυση ύψους €8,5 εκατ.

Tο ξενοδοχείο κατασκευάζει στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής σε κτίριο, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Το ξενοδοχείο διαμορφώνεται από “δίδυμα” διατηρητέα ακίνητα που ενοποιούνται από μια μεταγενέστερη γυάλινη προσθήκη στους τελευταίους ορόφους.

Το συνολικό εμβαδό του ακινήτου είναι 4.400 τ.μ και αποτελείται από ισόγειο, 5 ορόφους και 2 υπόγεια.

Τη διαχείριση του Xenodocheio Milos έχει αναλάβει η “Epoque Collection” η οποία διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στη λειτουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Στο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο στον κόσμο, το “Estiatorio Milos” το οποίο θα στεγάζεται στην ψηλοτάβανη αίθουσα του ισογείου και στο πατάρι και θα έχει ξεχωριστή είσοδο από τη Στοά Μπολάνη και χωρητικότητα 135 ατόμων.

Σύμφωνα με την Intrakat τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και το interior design ανέλαβαν η “Divercity” και ο Νικόλας Τραβασάρος ενώ ο Ανδρέας Καλαμάρας επιμελήθηκε το interior decoration & art curation.