Το «Meli Palace» αγόρασε η Grivalia
Το «Meli Palace» αγόρασε η Grivalia

Το «Meli Palace» αγόρασε η Grivalia

Το ακίνητο ανήκει στην Ελληνικό Παλάτι ΑΕ ττου γνωστού επιχειρηματία Σάμι Φάις
RE+D magazine
08.05.2018

Στην εξαγορά του ξενοδοχείου Meli Palace στην Κρήτη προχώρησε η Grivalia Properties.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της (Τρίτη 8 Μαίου) η  εξαγορά έγινε μέσω της τουριστικής της πλατφόρμας Grivalia Hospitality S.A. στην οποία η εταιρεία διατηρεί το 25% 

Πιο συγκεκριμένα, η Grivalia Hospitality εξαγόρασε μέσω μίας κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, τις μετοχές της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ Α.Ε., η οποία κατέχει το 100% του ακινήτου στο οποίο έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο.  Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ Α.Ε.του γνωστού επιχειρηματία Σάμι Φάις ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο μετά την εξαγορά και διάσωση της εταρείας  Λεμονής (καταστήματα Καλογήρου), το καλοκαίρι του 2017, επενδύει και στον τουρισμό. Η τελευταία κίνηση ήταν η απόκτηση  πρόσφατα σύμφωνα με πληροφορίες του ξενοδοχείου «Δήλος» στη Xώρα της Μυκόνου έναντι 800.000 ευρώ,. 

Το πολυτελές all-inclusive 4αστερο Grecotel Meli Palace βρίσκεται 2χλμ. από το χωριό Σίσι, στα Μάλια Κρήτης, έχει 158 δωμάτια σε οικόπεδο 104 περίπου στρεμμάτων και διαθετει  2 εστιατόρια, 2 γήπεδα τένις και πισίνα.

Για την απόκτηση των μετοχών ελευθέρων υποχρεώσεων και εξαιρουμένων λοιπών στοιχείων του ενεργητικού, καταβλήθηκε κατά την υπογραφή του συμφωνητικού τίμημα €9.000.000. Επίσης, έχει συμφωνηθεί επιπρόσθετο τίμημα €2.000.000 καταβλητέο σε δόσεις μέχρι και το 2022, καθώς και τίμημα €2.000.000 υποκείμενο στην εκπλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων.