Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος για την έκταση της ΚΕΚΡΟΨ στο Ψυχικό
Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος για την έκταση της ΚΕΚΡΟΨ στο Ψυχικό

Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος για την έκταση της ΚΕΚΡΟΨ στο Ψυχικό

Δεκτό έκανε ο Αρειος Πάγος το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου
RE+D magazine
16.04.2021

Δεκτό έκανε ο Αρειος Πάγος το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου και αναίρεσε τη απόφαση του εφετείου Αθηνών που αφορούσε στην διεκδίκηση έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό δίνοντας συνέχεια στην μακροχρόνια δικαστική διαμάχη.

Το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 3039/2019 απόφαση είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα κυριότητάς στην περιοχή "Λατομείο"  του Παλαιού Ψυχικού στην εταιρεία Κέκροψ 

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 1988 όταν το Ελληνικό Δημόσιο με αγωγή που άσκησε ζητούσε να αναγνωρισθεί η κυριότητά του στην εν λόγω επίδικη έκταση, ισχυριζόμενο ότι η Εταιρεία την κατέχει αυθαίρετα από το έτος 1980. 

Το Δημόσιο προχώρησε στην υποβολή στον Άρειο Πάγο αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με βάσει την οποία αναιρείται μεν η  με αριθμό 3039/2019 τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (2ο  Τμήμα Δημόσιο). Η υπόθεση θα  εκδικασθεί κατ' ουσία στον Αρειο Πάγο.

 Η σημερινή εξέλιξη είχε σημαντικό αντίκτυπο και στην μετοχή της Κέκροψ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία υποχώρησε κατά 29,97%.

 Με ανακοίνωση της η εταιρεία "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.",  σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή "Λατομείου"), γνωστοποιήσε ότι, κατόπιν επικοινωνίας με  τη Γραμματεία του Αρείου Πάγου, ενημερώθηκε ότι δημοσιεύθηκε σήμερα, 15 Απριλίου 2021 η υπ' αριθ. 502/2021 απόφαση του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας αναιρείται μεν η  με αριθμό 3039/2019 τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (2ο  Τμήμα Δημόσιο), αλλά η υπόθεση θα  εκδικασθεί κατ' ουσία στον Αρειο Πάγο, ενώ απορρίφθηκαν οι πρόσθετες παρεμβάσεις. 

 Η Εταιρεία αφού λάβει γνώση  του κειμένου της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό  άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.