Στην Hyatt Hotels τα Apple Leisure έναντι $2,7 δισ.
Στην Hyatt Hotels τα Apple Leisure έναντι $2,7 δισ.

Στην Hyatt Hotels τα Apple Leisure έναντι $2,7 δισ.

Η Apple Leisure Group (ALG), ανέλαβε στα τέλη του 2020 εν μέσω πανδημίας τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα
RE+D magazine
16.08.2021

Την Apple Leisure Group εξαγόρασε από το KKR & Co (KKR.N) η Hyatt καταβάλλοντας $2,7 δισ. σε μετρητά

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα είχε εξαγοραστεί το 2017, από το KKR και την KSL από την Bain Capital με το ύψος της συμφωνίας να μην έχει ανακοινωθεί.

 Η Hyatt δήλωσε οτι η συμφωνία αυτή δεν αναιρεί τη δέσμευση που έχει αναλάβει να πουλήσει ξενοδοχειακά ακίνητα αξίας $1,5 δισ μέχρι το τέλος του 2021 και επιπλέον ξενοδοχειακά ακίνητα αξίας $2 δισ έως το τέλος του 2024.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hyatt η αγορά θα χρηματοδοτηθεί κατά 80% με μετρητά ύψους $1 δισ καθώς σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση των νέων χρεών της αλυσίδας και τα υπόλοιπα περίπου $500 εκατομμύρια δολάρια από ίδια κεφάλαια. Πρόσθεσε δε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους $1,7 δισ δολαρίων από την JP Morgan.

 Τα έσοδα από το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων ύψους $2 δισ δολάρια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που προέκυψε για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021. 

Η Apple Leisure Group (ALG) στην Ελλάδα 

Η Apple Leisure Group (ALG),  ανέλαβε στα τέλη του 2020 εν μέσω πανδημίας τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα που ανήκουν στην Hotel Investment Partners (HIP).

Τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα λειτουργούν από την AMResorts, διευθύντρια ξενοδοχείων της ALG και βρίσκονται στα ελληνικά νησιά Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Συνολικά, διαθέτουν 845 δωμάτια και θα λειτουργούν με το σήμα «Dreams Resorts & Spas» στην Κρήτη και την Κέρκυρα, και με το σήμα «Alua Hotels & Resorts» στη Ζάκυνθο.