Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση του Varko Bay Resort
Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση του Varko Bay Resort

Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση του Varko Bay Resort

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
RE+D magazine
15.09.2021

Στην έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) «Varko Bay Resort» προχώρησε η επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε κατασκευή και λειτουργία μεγάλης 5*άστερης ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 580 κλινών, (με βάσει τα διεθνή πρότυπα κατατάσσεται στην κατηγορία 6 αστέρων) σε έκταση 182 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι.

Η επένδυση εντάσσεται στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 ως στρατηγικής σημασίας. 

Tο κόστος του έργου υπολογίζεται στα 107 εκ. ευρώ και θα προσφέρει 350 θέσεις εργασίας μόνιμες και εποχιακές. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η  εταιρεία ολλανδικών συμφερόντων RND Investments Greece 

Θα αποτελεί το δεύτερο ξενοδοχείο της Ασιατικής αλυσίδας πολυτελών ξενοδχείων στην Ευρώπη Banyan Tree η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην γηραιά ήπειρο τον περασμένο Ιούνιο στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας το Angsana Corfu δυναμικότητας 159  δωματιών και 37 βιλών με ιδιωτικές πισίνες στις Μπενίτσες στην Κέρκυρα

Η Banyan Tree ιδρύθηκε το 1994, με έδρα την Σιγκαπούρη και σήμερα διαθέτει 36 θέρετρα και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Υπό τη διαχείρισή της βρίσκονται επίσης 70 ιαματικά λουτρά, 77 γκαλερί και 3 γήπεδα γκολφ σε 23 χώρες. Το 2016 προχώρησε σε συμφωνία με την AccorHotels για μακροχρόνια συνεργασία, που αφορά στην ανάπτυξη και τη διαχείριση ξενοδοχείων με επωνυμία Banyan Tree σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με το master plan της επένδυσης η ανάπτυξη των κτιρίων μέρος των οποίων ειναι υπόσκαφα γίνεται σε γραμμικές συστοιχίες και κατά βάση ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο. Τα κτίρια που στεγάζουν τις κοινόχρηστες λειτουργίες του ξενοδοχείου (εστίαση – αναψυχή, καταστήματα), τοποθετούνται κεντροβαρικά ενώ το Κέντρο Αναζωογόνησης και Ευεξίας (Spa) είναι και αυτό υπόσκαφο.