Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για τα κτίρια - τοπόσημα στο Ελληνικό
Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για τα κτίρια - τοπόσημα στο Ελληνικό

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για τα κτίρια - τοπόσημα στο Ελληνικό

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η Lamda Development την προετοιμασία του μεγάλου έργου στο Ελληνικό με "φόντο" την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το δημόσιο για την μεταβίβαση η οποία, όπως δήλωσε στην χθεσινή Εκτακτη Γενική Συνέλευση ο CEO του ομίλου Οδυσσέας Αθανασίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2021.
RE+D magazine
23.12.2020

Συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς η προετοιμασία για το project στο Ελληνικό. Εντός των πρώτων μηνών του 2021 οι αποφάσεις από το ΣτΕ και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών.


Tα έργα αφορούν σε κατεδάφιση κτιρίων στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου (παλιά Ολυμπιακή) και στην περίφραξη του οικοπέδου.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο στο Ελληνικό

Ηδη προχωρούν οι τεχνικές μελέτες για τα έργα υποδομών τα οποία αφορούν σε δρόμους, τηλεπικοινωνιακές υποδομές και έργα άρδρευσης. Σε προχωρημένο στάδιο, όμως, βρίσκονται και οι αρχιτεκτονικές μελέτες για τα κτίρια που θα παραδοθούν την πρώτη 5ετία ώστε το επόμενο βήμα να είναι η έκδοση οικοδομικών αδειών.

Οπως είπε ο κ. Αθνασίου η Lamda Development βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με διάφορες κοινοπραξίες για συμφωνίες που αφορούν στα κτίρια - τοπόσημα (ο Πύργος με χώρους γραφείων και ξενοδοχείου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και ο Πύργος με κατοικίες επί της Παραλιακής) «που θέλουμε να ξεκινήσουν εντός των επόμενων 15 μηνών», υπενθυμίζοντας το σημαντικό deal που έκλεισε πρόσφατα με την TEMES για την ανάπτυξη των δυο ξενοδοχείων που βρίσκονται στην παραλιακή πλευρά.


Στις διαδικασίες των προσφορών που έχουν αναλάβει οι Deloitte και Savills από το χώρο των εξειδικευμένων συμβούλων real estate, «θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν τόσο Ελληνες όσο και ξένοι επενδυτές με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021». Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το μεγάλο project σε όλα τα μέτωπα.

Πλήγμα το lockdown για τα Malls

Ισχυρό πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να δέχονται τα εμπορικά κέντρα της εταιρείας, ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου η νέα μέθοδος με την παραλαβή εκτός του καταστήματος (click away) έχει βοηθήσει κάπως την τόνωση του τζίρου των καταστημάτων. "Η κίνηση τις ημέρες αυτές παραμένει σε λογικά επίπεδα τηρουμένων των αναλογιών βέβαια και η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει τους μισθωτές της με την ενίσχυση του 80% στα μισθώματα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου" είπε ο ίδιος καταλήγοντας ότι "ελπίζουμε πως με την βοήθεια του εμβολίου σε λίγους μήνες τα πράγματα θα επανέλθουν στην κανονικότητα".

Νέο διοικητικό συμβούλιο

Η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο ορισμός ανεξάρτητων μελών και η διάθεση μετοχών (stock option) ήταν μεταξύ άλλων τα βασικά θέματα που ενέκρινε η χθεσινή Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Lamda Development.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της εταιρείας κορυφαία ονόματα του ελληνικού επιχειρείν όπως ο Ευτύχιος Βασιλάκης της Aegean, ο Γιώργος Γεράρδοςτης Πλαίσιο, ο Βασίλης Κάτσος της VNK Capital αλλά και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος απαρτίζουν πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης με την συμμετοχή δυο νέων μελών της κας Καλυψούς Μαρίας Νομικούκαι της κας Ιωάννας Παπαδοπούλου. Οι δυο «ισχυρές» κυρίες έχουν "περάσει" από τα διοικητικά συμβούλια μεγάλων ομίλων όπως της A.M. Nomikos Transworld Maritime Agencies, διεθνούς ναυτιλιακής επιχείρησης, της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ελληνικών ΜΚΟ για την περίπτωση της πρώτης και της γνωστής βιομηχανίας μπισκότων αλλά και των Alpha Bank και Τιτάν στην περίπτωση της δεύτερης. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη της διοίκησης και στο προσωπικό της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock options). Ο αρχικός αριθμός δικαιωμάτων ανέρχεται σε 5,5 εκατ. μετοχές που αφορά στο 3,1% του μετοχικού κεφαλαίου και θα δοθούν σε στελέχη που θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Υπάρχει και ένας πρόσθετος αριθμός 2,3 εκατ. μετοχές (ποσοστό 1,556%) έτσι ώστε να ασκηθούν σε 4,668% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η τιμή ορίσθηκε στα 6,70 ανά μετοχή.