Σε επίπεδα ρεκόρ οι διασυνοριακές επενδύσεις σε ακίνητα το 2022
 Σε επίπεδα ρεκόρ οι διασυνοριακές επενδύσεις σε ακίνητα το 2022

Σε επίπεδα ρεκόρ οι διασυνοριακές επενδύσεις σε ακίνητα το 2022

Που θα κατευθυνθούν τα επενδυτικά κεφάλαια
RE+D magazine
05.10.2021

Σε επίπεδα ρεκόρ θα φτάσουν οι διασυνοριακές επενδύσεις σε ακίνητα το 2022, σε βασικούς τομείς, όπως γραφεία, logistics και κατοικίες, σηματοδοτώντας μια σημαντική επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην αγορά σύμφωνα με το "Active Capital Report" 2021 της Knight Frank

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες αναμένεται να είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για διασυνοριακές επενδύσεις σε ακίνητα το 2022, με κεφάλαια που θα προέλθούν από ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

 

Ο τομέας των γραφείων αναμένεται να αποροφήσει περισσότερων από το ήμισυ όλων των μεγάλων διασυνοριακών συναλλαγών και θα ακολουθήσει η κατοικία.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων, ιδίως από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, προβλέπεται ότι θα παραμείνουν σημαντικοί παίκτες στην αγορά των βιομηχανικών χώρων – logistics το 2022, αναζητώντας ευκαιρίες  πέρα από τις παραδοσιακές αγορές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Κάτω Χωρών και σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πολωνία και η Αυστραλία.

Σημαντικά θα συμβάλλει στην τελική διαμόρφωση των τιμών κατά την Knight Frank η «πράσινη» βαθμολογία ενός κτιρίου. Τα μοντέλα κατέδειξαν ότι τα κτίρια γραφείων του κεντρικού Λονδίνου με βαθμολογία BREEAM1 Excellent κερδίζουν ένα επιπλέον 10,5% στην τιμή πώλησης σε σύγκριση με αντίστοιχα κτίρια χωρίς αξιολόγηση, ενώ εκείνα με βαθμολογία BREEAM Very Good ένα επιπλέον 10,1%.

Αντίστοιχα τα κτίρια γραφείων στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ με βαθμολογία NABERS2 5+ κερδίζουν ένα επιπλέον 17,9% στην τιμή πώλησης σε σύγκριση με ισοδύναμα κτίρια χωρίς αξιολόγηση, ενώ εκείνα με χαμηλότερη βαθμολογία NABERS ένα 8,3%.

Κατά την Knight Frank  το Λονδίνο, τη Σαγκάη, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον DC θα είναι οι πέντε κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για επενδύσεις σε ακίνητα καθώς διαθέτουν καλά αναπτυγμένα δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών, σημαντικό αστικό χώρο πρασίνου μεγάλο αριθμό κτιρίων με πράσινη αξιολόγηση και πανεπιστήμια με σημαντικό ερευνητικό έργο.