Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Νέο δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Νέο δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Νέο δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

Για την αγορά του κτιρίου το υπουργείο διαθέτει μέχρι 80.954.000 ευρώ
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
12.10.2021

«Πράσινο» κτίριο για να στεγάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά Δημόσιο αναζητά το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Συγκεκριμένα το ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ προκήρυξε ανοικτό δημόσιο  μειοδοτικό διαγωνισμό, για την αγορά κτιρίου  κατάλληλου για τη στέγαση των δικαστηρίων – δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

 Το κτίριο συνολικής επιφανείας 30.000 τ.μ. (με απόκλιση +- 5%), που μπορεί να ΜΗΝ έχει κατασκευαστεί ακόμα, θα πρέπει να αυτοτελές σε ενιαίο οικοδομικό τετράγωνο, και να έχει ενεργειακή κατανάλωση τουλάχιστον 20% χαμηλότερη από τα κατώτατα όρια που έχουν οριστεί για την κατασκευή κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (NZEB).

Επιπλέον το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά, κοντά σε γραμμή τραμ ή γραμμής Ο.Α.Σ.Α. ή γραμμής υπόγειου ή υπέργειου σιδηροδρόμου, να απέχει από τον κεντρικό λιμένα Πειραιά κατ’ ανώτατο όριο 1.500 μ. και κατά κατώτατο όριο 500 μ., να βρίσκεται κοντά σε κεντρικής οδικής αρτηρίας με άμεση σύνδεση με τον λιμένα Πειραιά και την πόλη των Αθηνών, καθώς και να έχει άμεση πρόσβαση σε Εθνικές Οδούς.

Για την αγορά του κτιρίου το υπουργείο διαθέτει 80.954.000 ευρώ τα οποία θα προέλθουν κατά 17.144.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 63.810.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το κτίριο θα πρέπει να παρέχει ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση σε μεταγωγικά οχήματα, και  να διαθέτει χώρο στάθμευσης τουλάχιστον δύο μεταγωγικών οχημάτων εντός εσωτερικού αυλείου χώρου.

Το ελάχιστο ύψος ορόφων θα πρέπει να είναι 3,80 μ. για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αιθουσών.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 10η Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, με ώρα έναρξης 11:00 και ώρα λήξης 13:00 στα γραφεία του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ

ΕΔΩ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ