Πουλήθηκε για $13 εκατ. ρετιρέ στο Four Seasons
Πουλήθηκε για $13 εκατ. ρετιρέ στο Four Seasons

Πουλήθηκε για $13 εκατ. ρετιρέ στο Four Seasons

Εσπασε κάθε ρεκόρ η πώληση του ρετιρέ στο Four Seasons New Orleans Hotel & Private Residences που πρόκειται να παραδοθεί σύντομα φθάνοντας τα $13 εκατ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
26.01.2021

Το πανάκριβο ρετιρέ απέκτησε ο ναυπηγός Donald T Bollinger πρώην CEO της Bollinger Shipyards.

Ο γνωστός ναυπηγός Donald T. Bollinger αγόρασε το πανάκριβο ρετιρέ των 400 τμ στον 30ο όροφο του ανανεωμένου πύργου στο Downtown σύμφωνα με την Wall Street Jounral. Κατασκευασμένο το 1967 το κτίριο των 33 ορόφων σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Edward Durrell Stone και λειτούργησε ως Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της πόλης.

Όμως, το ακίνητο που βρίσκεται στον ποταμό Μισισιπή, υπέστη σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια του τυφώνα «Κατρίνα» το 2005 και έμεινε κενό για αρκετά χρόνια. Το περιουσιακό στοιχείο το 2010 σχεδόν κατεδαφίστηκε και με «σύμμαχο» την Four Seasons ξεκίνησε να αναδιαμορφώνεται το 2015.

Οι εργασίες άρχισαν δυο χρόνια αργότερα και πρόκειται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα με το κόστος να ανέρχεται σε $530 εκατ. Θα παραδοθούν 92 διαμερίσματα και 341 δωμάτια ξενοδοχείου. Το νέο διαμέρισμα – ρετιρέ του Bollinger ο οποίος είναι πρώην CEO της Bollinger Shipyards μιας εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας του το 1946, κάποτε χρησίμευε ως κλαμπ και εστιατόριο αλλά και χώρος εκδηλώσεων κυρίως για ξένους αξιωματούχους και στελέχη επιχειρήσεων.