Πλούσιος γαιοκτήμονας της Αμερικής ο Μπιλ Γκέιτς
Πλούσιος γαιοκτήμονας της Αμερικής ο Μπιλ Γκέιτς

Πλούσιος γαιοκτήμονας της Αμερικής ο Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ένας από τους πιο όπως ο ίδιος λέει «σπασίκλας» γνωστός για τις δεξιότητές του στον προγραμματισμό και παρά για την αγάπη του στην ύπαιθρο έχει μετατραπεί στον κυριότερο γαιοκτήμονα της Αμερικής.
RE+D magazine
18.01.2021

Κατέχει συνολικά 242.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.


Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του βρίσκονται περίπου 242.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε όλες τις ΗΠΑ όπως αποκαλύπτει το
The Land Report. Μετά από χρόνια ανακοινώσεων ότι έχει αποκτήσει διάφορες εκτάσεις ο Γκέιτς, ο οποίος έχει περιουσία σχεδόν $121 δις. σύμφωνα με το Forbes, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο γεωργικών εκτάσεων που εκτείνεται σε 18 πολιτείες.

Πιο αναλυτικά, τις μεγαλύτερες εκτάσεις έχει στην Λουιζιάνα και συγκεκριμένα 69.071 στρέμματα ενώ ακολουθούν το Αρκάνσας (47.927 στρέμματα) και Νεμπράσκα (20.588 στρέμματα).

Επιπλέον έχει μερίδιο σε 25.750 στρέμματα στην δυτική πλευρά του Φοίνιξ της Αριζόνα η οποία αναπτύσσεται ως νέο προάστιο. Σύμφωνα με την έρευνα του The Land Report οι εκτάσεις ανήκουν άμεσα ή και έμμεσα από την Cascade Investments, το προσωπικό επενδυτικό όχημα του Γκέιτς.