Περνά στον Δήμο Βόλου το Πανθεσσαλικό Στάδιο
Περνά στον Δήμο Βόλου το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Περνά στον Δήμο Βόλου το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και του Δήμου Βόλου που προβλέπει την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο.
RE+D magazine
30.12.2020

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και του Δήμου Βόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το TheNewspaper.gr η ΕΤΑΔ αποφάσισε να παραχωρήσει επ´αόριστον, το στάδιο στον Δήμο Βόλου, με μίσθωμα που θα ανέρχεται σε ποσοστό 20% επί των εσόδων από την εμπορική χρήση του. Σε περίπτωση περαιτέρω αξιοποίησης του συντελεστή δόμησης χρειάζεται προγενέστερη έγκριση της ΕΤΑΔ και θα συνεπάγεται ανάλογη αναπροσαρμογή του μισθώματος, μετά από εκτίμηση ανεξάρτητου εκτιμητή.

Η μίσθωση των υπαρχόντων ή των μελλοντικών κτισμάτων θα γίνεται, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της μίσθωσης ακινήτων των ΟΤΑ. Στις δαπάνες επισκευής και βελτίωσης του σταδίου, η ΕΤΑΔ θα συμμετέχει με ποσοστό 50%, με το υπόλοιπο 50% να καταβάλλεται από τον Δήμο Βόλου. Σε κάθε περίπτωση, η κατά το ήμισυ συμμετοχή της ΕΤΑΔ δεν θα ξεπερνά το ποσό των 600.000 ευρώ, με υποχρέωση του Δήμου να συνεισφέρει ισόποσα. Η δυνατότητα αυτή ισχύει για την επόμενη τριετία. Όλες οι υπόλοιπες δαπάνες, ρεύματος,συντήρησης κλπ) βαρύνουν αποκλειστικά τον Δήμο Βόλου.


Η ΕΤΑΔ δεν σχολίασε τους όρους της παραχώρησης που αποφασίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εταιρείας από το Διοικητικό της Συμβούλιο, προτού αυτοί συμφωνηθούν και οριστικοποιηθούν μεταξύ της Εταιρείας και του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της μεταξύ τους μισθωτικής σχέσης.

Σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός τόνισε πως μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή της πόλης η ΕΤΑΔ κατάφερε να ολοκληρώσει μια συμφωνία που είναι αμοιβαία επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία του Βόλου.

"Με την συγκεκριμένη συμφωνία προσδοκούμε να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να υποστηρίξουμε τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και να υποστηρίξουμε το κοινωφελές έργο του Δήμου Βόλου προς όφελος των τοπικών φορέων και των δημοτών", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαστός, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εποικοδομητική συνεργασία με την Κυβέρνηση, τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς θεσμικούς φορείς.