Παραδοσιακή κινέζικη κατοικία με... καθρέφτες
Παραδοσιακή κινέζικη κατοικία με... καθρέφτες

Παραδοσιακή κινέζικη κατοικία με... καθρέφτες

Το Κινέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο DAGA Architects ανακαίνισε μια παραδοσιακή κατοικία “χουτόνγκ" (hutong) στην περιοχή Dongcheng του Πεκίνου προσθέτοντας καθρέφτες στους τοίχους και το δάπεδο στην είσοδο της εισόδου προκειμένου να κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.
Ειρήνη Θεοφανίδου
01.11.2021

Το αρχιτεκτονικό γραφείο DAGA Architects "πάντρεψε" το παλιό με το καινούριο.

Το έργο περιλαμβάνεται στην κατηγορία στέγασης των βραβείων Dezeen του 2021 και αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο άποψη για τον εκσυγχρονισμό αυτών των παραδοσιακών Κινεζικών κατοικιών με αυλή.

Τα σπίτια χουτόνγκ στο Πεκίνου βρίσκονται μέσα σε στενά σοκάκια που περιστοιχίζονται από μονοώροφα σπίτια με αυλή που ονομάζονται siheyuan. Τα σπίτια συχνά ενώθηκαν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα hutong, με πολλά hutong στη συνέχεια να συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια γειτονιά.

Το έργο της DAGA Architects είναι μία από τις πολυάριθμες πρόσφατες προσπάθειες αναζωογόνησης των παραμελημένων κτιρίων hutong, συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου που σχεδιάστηκε από το Fon Studio και ενός σπιτιού με καμπυλωτούς γυάλινους τοίχους από το Arch Studio.