Οδ. Αθανασίου: To α δίμηνο του 2021 περνά στην Lamda η Ελληνικό ΑΕ
Οδ. Αθανασίου: To α δίμηνο του 2021 περνά στην Lamda η Ελληνικό ΑΕ

Οδ. Αθανασίου: To α δίμηνο του 2021 περνά στην Lamda η Ελληνικό ΑΕ

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα ξεκινήσει και επίσημα η έναρξη του μεγάλου Project στο Ελληνικό με την μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στην Lamda Development.
Ειρήνη Θεοφανίδου
27.11.2020

Που θα πρέπει να επικεντρωθεί η νέα στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα σύμφωνα με τον CEO της Lamda Development.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, στο ‘’CEO Initiative 2020’’ που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία του Covid-19 έχουν γίνει πολλά βήματα όπως οι μελέτες, οι πρώτες κατεδαφίσεις αλλά και ο πρώτος κύκλος της χρηματοδότησης που χρειάζεται.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια €1 δις. από την ΑΜΚ και €300 εκατ. από την έκδοση του ομολόγου τον Ιούλιο ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την σύναψη δανείου με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η περίφραξη ενώ τα πρώτα έργα υποδομών, αθλητικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης παραλίας καθώς και ένα κτίριο κοντά στην Λεωφ. Βουλιαγμένης θα αρχίσουν να φαίνονται την προσεχή άνοιξη.

Νέα στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον CEO της Lamda Development, το έργο του Ελληνικού, θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μοντέλο και για άλλους Δήμους στον τομέα των smart cities. «Η ανάπτυξη σύγχρονων οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων θα μπορούσε να προσελκύσει νέους ανθρώπους από το εξωτερικό για να απασχοληθούν σε hubs έρευνας & ανάπτυξης στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ελληνικό θα καταστήσει τη χώρα έναν επενδυτικό προορισμό με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. «Ξένα κεφάλαια θα επενδυθούν στη χώρα λόγω του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει αποκτήσει μια πλατιά επενδυτική βάση».

Οδυσσέας Αθανασίου
Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος
Lamda Development
Lamda Development www.lamdadev.com/el/