Ξενοδοχείο σε τρία χρόνια το πρώην υπουργείο Παιδείας
Ξενοδοχείο σε τρία χρόνια το πρώην υπουργείο Παιδείας

Ξενοδοχείο σε τρία χρόνια το πρώην υπουργείο Παιδείας

Μέσα στην επόμενη τριετία θα είναι έτοιμο το νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στο κτίριο που στέγαζε επί 46 χρόνια το υπουργείο Παιδείας κι έχει μείνει αναξιοποίητο από τότε που έφυγαν οι υπηρεσίες για το Μαρούσι.
RE+D magazine
28.05.2014

Η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, η Εκκλησία της Ελλάδος έκανε δεκτή την προσφορά που έχει καταθέσει ο Όμιλος Ξενοδοχείων Ηλέκτρα για την μετατροπή του 6όροφου κτιρίου των 11.000 τ.μ. σε ξενοδοχείο με ενοικίαση για 40 χρόνια και με δυνατότητα επέκτασης του μισθωτηρίου. Το τίμημα για το κτίριο δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, φημολογείται ότι το ετήσιο μίσθωμα είναι πολύ κάτω από 1 εκατ. το χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πέρυσι τον Οκτώβριο είχε αποφασιστει να μεταφερθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και είχαν γίνει και οι σχετικές συζητήσεις οι οποίες τελικά δεν καρποφόρησαν.

Να σημειωθεί στο ισόγειο του κτιρίου βρίσκεται βυζαντινή εκκλησία του 16ου αιώνα, ιστορικής αξίας, και έμεινε στο χώρο.
Ονονάζεται «Αγία Δύναμις», είναι μονόκλιτος βασιλική με καμάρα και κτίστηκε τον 16ο αιώνα πιθανόν πάνω στα ερείπια του Ναού του ενδοξοτέρου ήρωα της Ελληνικής Μυθολογίας Ηρακλή, γιου του Δία και της Αλκμήνης.
Η εκκλησία ήταν γνωστή ως Μετόχι του Ροδακιού, από το όνομα της γειτονιάς της, αλλά και σαν Μεντελίτισσα, από την παραφθορά του ονόματος Πεντέλη σε Μεντέλη.
Η επωνυμία «Αγία Δύναμις» αναφέρεται στην Παναγία ως προστάτιδα των επιτόκων γυναικών, γι' αυτό και ο εορτασμός του ναού τελείται στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Γενεσίου της Θεοτόκου.