Νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα ΑΠΕ σχεδιάζει € 1δις επενδύσεις
Νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα ΑΠΕ σχεδιάζει € 1δις επενδύσεις

Νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα ΑΠΕ σχεδιάζει € 1δις επενδύσεις

Η AMPYR Solar Europe (ASE), μια νέα πλατφόρμα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε ευρωπαϊκά έργα.
RE+D magazine
01.02.2021

Μια «ελκυστική ευκαιρία» για τους θεσμικούς επενδυτές που επιθυμούν να διαθέσουν κεφάλαια.


Η ASE, που δημιουργήθηκε από τους Hartree Partners, AGP Group και NaGa Solar, σχεδιάζει να αναπτύξει τουλάχιστον 4GW ηλιακών έργων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Η Hartree, ένας οίκος διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων που υποστηρίζεται από την Oaktree, δήλωσε ότι η επιχείρηση προσφέρει μια «ελκυστική ευκαιρία για τους θεσμικούς επενδυτές να διαθέσουν κεφάλαια άνω του € 1 δισ. και να δημιουργήσουν ένα αξιόπιστο, μακροπρόθεσμο εισόδημα».

Ο Stephen Hendel, ιδρυτικός συνεργάτης της Hartree Partners, δήλωσε: «Η κλίμακα της προτεινόμενης ανάπτυξης αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσθήκη στην ηλιακή ικανότητα της Ευρώπης και προσφέρει στους επενδυτές θεσμικών υποδομών την ευκαιρία να επωφεληθούν από τα διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων που συγκεντρώνει η ASE»

Ο ιδρυτικός συνεργάτης της AGP, Rajpal Singh Chaudhary, δήλωσε: «Στην Ασία και τον Ειρηνικό, η ομάδα μας ανέπτυξε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανανεώσιμων πηγών της περιοχής για θεσμικούς επενδυτές και παρέδωσε πάνω από 3GW ανανεώσιμων έργων.

«Αυτή η εμπειρία και το ιστορικό, μας προσδίσει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να πραγματοποιήσουμε αυτό το φιλόδοξο ευρωπαϊκό εγχείρημα με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε το αποτύπωμά μας, από τις ασιατικές μας ρίζες, στην Ευρώπη ».

Ο Henny Pelsers, Διευθύνων Σύμβουλος της NaGa, δήλωσε: «Η συνεργασία με την AGP και την Hartree μας επιτρέπει να επιταχύνουμε και να επεκτείνουμε τον αριθμό των τοποθεσιών που θα μπορούσαμε να έχουμε αναπτύξει μόνοι μας και θα παράσχουμε τη γρήγορη ανάπτυξη κεφαλαίων, που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου ελκυστικών ευκαιριών επένδυσης στην ηλιακή ενέργεια».