Με ποιους προχωρά ο διαγωνισμός για τη νέα γέφυρα στον Στρυμόνα
Με ποιους προχωρά ο διαγωνισμός για τη νέα γέφυρα στον Στρυμόνα

Με ποιους προχωρά ο διαγωνισμός για τη νέα γέφυρα στον Στρυμόνα

Η μέση έκπτωση των δυο αναδόχων φθάνει το 37,70%.
RE+D magazine
05.10.2021

Δυο επενδυτικά σχήματα προσκόμισαν εμπρόθεσμα τα σχετικά έγγραφα που παρατείνουν την ισχύ της οικονομικής τους προσφοράς κατά έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 27 Νοεμβρίου 2021 καθώς και την ισχύ της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για το έργο «Κατασκευή γέφυρας κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα» στις Σέρρες.

πενθυμίζεται ότι προσωρινός ανάδοχος στο σχετικό διαγωνισμό με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε αναδειχθεί η ΘΕΜΕΛΗΑΕ με ποσοστό έκπτωσης 39,38%. Οι επενδυτές που συνεχίζουν είναι η Ενωση Οκονομικών Φορέων «Καμελίδης ΑΤΕ – Ταϊρης ΑΒΕΤΕ» και η ΤΕΚΑΛ ΑΕ που είχαν βρεθεί στην δεύτερη και τρίτη θέση με μέση έκπτωση 37,70%.

Σημειώνεται ότι οι οικονομικοί φορείς: Αρχιμήδης ΑΤΕ, ΕΚΤΕΡ ΑΕ, ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ και Αφοι Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ δήλωσαν εγγράφως πως δεν επιθυμούσαν την ανανέωση της ισχύος της προσφοράς τους ενώ οι οικονομικοί φορείς: ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ, Σιδηροδρομικά έργα ΑΤΕ και ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ δεν απάντησαν στο με αρ. πρωτ. Οικ. 232602 (2123)/21-04-2021 έγγραφο της υπηρεσίας και επομένως η ισχύς της προσφοράς τους έχει λήξει. Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΣ ΑΕ είχε ήδη ακυρωθεί από την πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Το έργο

Πιο αναλυτικά το έργο αφορά στην κατασκευή της γέφυρας του ποταμού Στρυμόνα, στην ευρύτερη περιοχή του κάτω ροός, μεταξύ των οικισμών Μαυροθάλασσας και Μύρκινου. Η υπόψη γεφύρωση εντάσσεται στο οδικό τμήμα Σερρών – Πεθελινού – Μαυροθάλασσας (Χ.Θ. 28+014.67), του οδικού άξονα Σερρών – Νεοχωρίου – Παραλιμνίου – Πεθελινού – Αχινού – Ιβήρων – γέφυρας Στρυμόνα.

Στο πλαίσιο τού εν λόγω έργου, πρόκειται να κατασκευαστεί γέφυρα στον κάτω ρουν του ποταμού Στρυμόνα, η οποία αποτελείται από επτά (7) ανοίγματα των 35,50μ. περίπου, με συνολικό μήκος 278,30μ. και συνολικού πλάτους με το πεζοδρόμιο 13,50μ. και των προσβάσεών της –2 τμήματα μήκους των 300,00μ. περίπου εκατέρωθεν της γέφυρας, για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων – Μαυροθάλασσας – Πεθελινού.

Η κλάση της γέφυρας είναι 60/30 και αποτελείται από προκατασκευασμένα δοκάρια και χυτό τμήμα πλάκας, που στηρίζονται σε έξι (6) μεσόβαθρα και δύο (2) ακρόβαθρα, που εδράζονται σε ομάδα πασσάλων (βαθιά θεμελίωση).