Κρίσιμη συνάντηση για την Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό
Κρίσιμη συνάντηση για την Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό

Κρίσιμη συνάντηση για την Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό

Σε διαδικασία της ολοκλήρωσης των διμερών συμβάσεων ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές περνά το project της «Διπλής Ανάπλασης».
RE+D magazine
30.03.2021

Ανάμεσα σε Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ΑΕΠ Ελαιώνα για τη σύμβασή τους και τις εγκαταστάσεις.

Καθοριστικός «παράγοντας» για την ολοκλήρωση της «Διπλής Ανάπλασης», η ΑΕΠ Ελαιώνα  -δηλαδή την εταιρεία ειδικού σκοπού που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς στις οποίες έχει περιέλθει το εμπορικό του Βωβού κι ως εκ τούτου «συνδέθηκε» με το πρότζεκτ- καθώς με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα πρέπει να κατασκευάσει τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στην περιοχή του Βοτανικού, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η αποπεράτωση του νέου εμπορικού, το οποίο παραμένει στα... μπετά εδώ και πολλά χρόνια (έχει ανεγερθεί κατά 70%).

Μέχρι τώρα οι επαφές των δύο πλευρών αναφορικά με το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι νέες εγκαταστάσεις του Α.Ο. στο Βοτανικό, είχαν γίνει πολύ επιφανειακά. Τις τελευταίες ημέρες εντούτοις, υπήρξε «ενεργοποίηση» απ’ την πλευρά των τραπεζών, οι οποίες προχωρούν πλέον άμεσα στην πρόσληψη μελετητή, ο οποίος θα αναλάβει τη μελέτη όλου του έργου των εγκαταστάσεων του Α.Ο. Αντίστοιχα, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει διαγωνισμός σχεδίων του έργου, με σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς αρχιτεκτονικά γραφεία.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές (Ερασιτέχνης και ΑΕΠ Ελαιώνα) προγραμμάτισαν ραντεβού για σήμερα το πρωί προκειμένου να κάνουν μία πολύ πιο εξειδικευμένη συζήτηση πάνω στο τι θα περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή, αλλά και το τελικό κόστος τους (στο αρχικό πλάνο ήταν περίπου 13,3 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ 24%.

Ο Ερασιτέχνης έχει ζητήσει το κλειστό γήπεδο να περιλαμβάνει 3.000 θέσεις κι όχι 2.000 όπως ήταν η αρχική μελέτη, αλλά και να προστεθούν και κάποια άλλα πράγματα όπως κερκίδα πάνω απ’ τη νέα πισίνα κ.α. Όλα αυτά θα τεθούν υπό μία αρκετά κρίσιμη διαπραγμάτευση, απ’ το αποτέλεσμα της οποίας θα προκύψει η «βάση» για την τελική σύμβασή τους.

Υπενθυμιζεται οτι το έργο μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει κονδύλια ύψους 88,9 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην περιοχή του Βοτανικού ενώ άλλα 75 εκατ. ευρώ για τον περιβάλλοντα χώρο έχουν συμπεριληφθεί στα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης