Κοντά σε συμφωνία με την φίρμα καλλυντικών Shiseido το CVC fund
Κοντά σε συμφωνία με την φίρμα καλλυντικών Shiseido το CVC fund

Κοντά σε συμφωνία με την φίρμα καλλυντικών Shiseido το CVC fund

Σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών βρίσκεται το επενδυτικό ταμείο CVC Capital Partners με την γνωστή εταιρεία καλλυντικών Shiseido Co. για την απόκτησή της έναντι $1,45 με $1,9 δις. καθώς ο ιαπωνικός όμιλος θα εστιάσει στην παραγωγή μόνο premium προϊόντων ομορφιάς.
RE+D magazine
22.01.2021

Σύμφωνα με το Bloomberg η ιαπωνική εταιρεία θα πουλήσει μέρος των δραστηριοτήτων της στο επενδυτικό fund έναντι $1,45 δισ. με $1,9 δισ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloombergπου επικαλείται άτομα που έχουν γνώση του θέματος το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ετοιμάζεται να ψηφίσει σύντομα την πώληση μέρους των δραστηριοτήτων της εταιρείας όπως τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Tsubakiτα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε Ιαπωνία, Κίνα και άλλες περιοχές της Ασίας.

Η μετοχή της Shisheido σημείωσε άνοδο κατά 6,5% στην χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, την μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο που είχε "γράψει" από τον Νοέμβριο του 2020. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με την CVC Capital για να πουλήσει τη συγκεκριμένη μονάδα και ότι «δεν έχουν ληφθεί ακόμη επίσημες αποφάσεις».

ΗShiseidoιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 140 χρόνια ως φαρμακείο στην περιοχήGinzaτου Τόκιο ανανεώνει σήμερα το χαρτοφυλάκιό της μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού που άλλαξε τις πωλήσεις και στον κλάδο των καλλυντικών και προσωπικής φροντίδας τα οποία αντιπροσώπευαν περίπου το 1/10 των ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας σε περίπου 100 δις. γεν το 2019.