Κατεδάφισε αυθαίρετα κτίσματα ο Δήμος Π. Φαλήρου
Κατεδάφισε αυθαίρετα κτίσματα ο Δήμος Π. Φαλήρου

Κατεδάφισε αυθαίρετα κτίσματα ο Δήμος Π. Φαλήρου

Τάξη στην άναρχη δόμηση και καθαρισμό από σκουπίδια και αδρανή υλικά στο Ρέμα Πικροδάφνης βάζει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.11.2020

Πρόκειται για κτίσματα στο Ρέμα Πικροδάφνης για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις ως αυθαίρετα και επικίνδυνα από την αρμόδια ΥΔΟΜ.

Ειδικότερα, μπουλντόζες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προχώρησαν στην κατεδάφιση κτισμάτων για τα οποία είχαν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις ως αυθαίρετα και επικίνδυνα από την αρμόδια ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) και τα οποία βρίσκονται στη παραρεμάτια περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης.

Παράλληλα, στον χώρο πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από τα σκουπίδια και τα αδρανή υλικά καθώς και αποψίλωση όλων των πρόχειρων κατασκευών που επιβαρύνουν το ρέμα.

Οπως αναφέρει ο Δήμος, η παραπάνω δράση αποτελεί σημαντική παρέμβαση στο παραμελημένο περιβαλλοντικά ρέμα της Πικροδάφνης, το μεγαλύτερο της Νότιας Αθήνας, το οποίο επί μακρόν έχει επιβαρυνθεί με αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, οι οποίες το υποβαθμίζουν και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για την πανίδα και τη χλωρίδα του οικοσυστημάτος.