Θετική για το Ελληνικό η πρώτη από τις 4 αποφάσεις του ΣτΕ
Θετική για το Ελληνικό η πρώτη από τις 4 αποφάσεις του ΣτΕ

Θετική για το Ελληνικό η πρώτη από τις 4 αποφάσεις του ΣτΕ

Θετική για την ανάπτυξη του Ελληνικού η πρώτη από τις 4 σε εκκρεμότητα αποφάσεις του ΣτΕ.
RE+D magazine
20.01.2021

Ενα βήμα πιο κοντά η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ στη Lamda από το δημόσιο.

  Πρόκειται για μια από τις τέσσερις συνολικά που εκκρεμούν (και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετές ακόμα, πάντα θετικές για το έργο) για να κλείσει ο κύκλος των υφιστάμενων προσφυγών στη Δικαιοσύνη κατά της μεγάλης ανάπτυξης που, εκτός απρόοπτου, θα ξεκινήσει εντός του 2021.


Συγκεκριμένα, με την 2776/2020 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως για λόγους αντισυνταγματικότητας κατοίκων Δήμων της Αττικής γύρω από τον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού κατά της έγκρισης των πολεοδομικών μελετών επτά ζωνών πολεοδόμησης σ’ αυτόν και η οποία είχε εκδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο.

Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι κύριος της έκτασης του μητροπολιτικού Πόλου είναι το Δημόσιο, σε ποσοστό 70% εξ αδιαιρέτου, στον δε επενδυτή θα περιέλθει το 30% εξ αδιαιρέτου, βάσει της σύμβασης αγοραπωλησίας που έχει συναφθεί.

Πριν γίνει, όμως, αυτό θα πραγματοποιηθεί διανομή του ακινήτου σε περιοχές αποκλειστικής κυριότητας του Δημοσίου (το 70% της έκτασης) και, προοπτικά, του επενδυτή (30%), οπότε θα δημιουργηθούν δύο μερίδες αποκλειστικής κυριότητας, η πρώτη του Δημοσίου και η δεύτερη του επενδυτή.

Οδυσσέας Αθανασίου
Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος
Lamda Development
Lamda Development www.lamdadev.com/el/