Η INTRAKAT αναλαμβάνει τα έργα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών
Η INTRAKAT αναλαμβάνει τα έργα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών

Η INTRAKAT αναλαμβάνει τα έργα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών

Προσφέροντας την υψηλότερη έκπτωση στο διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ προϋπολογισμού ύψους €42,1 εκατ.
RE+D magazine
09.11.2021

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρώτο βήμα του διαγωνισμού για τη Β’ φάση ανάπτυξης του έργου για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών με την αποσφράγιση των προσφορών που κατέθεσαν τρία σχήματα.

Την προσφορά με την υψηλότερη έκπτωση (7,5%) υπέβαλε η INTRAKAT - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Τ.Ε (7,50%) και ακολούθησαν οι ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (6,00%) και η ΑΒΑΞ (5,07%).  

Πλέον, θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το διαγωνισμό διαδικασίες για την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 42,1 εκατ. ευρώ και αφορά σε υπολειπόμενες εργασίες σιδηροδρομικής υποδομής, επιδομής και ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών και σύνδεση του με Μετρό – β’ φάση Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών με αναπροσαρμογή της γραμμολογίας, ανακατασκευή των λειτουργικών του στοιχείων (αποβάθρες, διαβάσεις πεζών κλπ.), ηλεκτροκίνηση, και παράλληλη κατασκευή των απαραίτητων υποδομών (θεμελιώσεις) των κτιριακών έργων που θα ολοκληρωθούν μελλοντικά.

Το συγκεκριμένο έργο συγκαταλέγεται στα επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού 515, 3 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.