Η πανδημία αύξησε τo λεγόμενo «revenge travel»
Η πανδημία αύξησε τo λεγόμενo «revenge travel»

Η πανδημία αύξησε τo λεγόμενo «revenge travel»

Αφού εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν κλεισμένοι στο σπίτι τους για σχεδόν δυο χρόνια, κάτι που στους περισσότερους φάνηκε «μια αιωνιότητα», σήμερα και με σύμμαχο τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19, επιθυμούν όσο τίποτε άλλο το να ταξιδέψουν.
Ειρήνη Θεοφανίδου
30.07.2021

Ποιο είναι το προφίλ των ταξιδιωτών αυτής της κατηγορίας και πως μπορούν να τους προσελκύσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

 Όπως λένε παράγοντες του ταξιδιωτικού κλάδου ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το #revengetravel δηλαδή τα λεγόμενα «ταξίδια εκδίκησης». Ταξίδια που λέγονται έτσι όχι γιατί κάποιος εκδικείται κάποιον άλλο αλλά γιατί έχουν αυξημένο «πάθος» και σε κάποιες περιπτώσεις «ακραίες» επιλογές. Πρόκειται για μια κατηγορία τουριστών που προσπαθούν να προσελκύσουν όσο μπορούν περισσότερο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων είτε μέσω τουριστικών καταλυμάτων είτε μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τι είναι όμως το revenge travel και πως συμπεριφέρεται ένας ταξιδιώτης αυτής της κατηγορίας;

Το Revenge Travel είναι μια νοοτροπία όπου οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι από ποτέ να ταξιδέψουν και λιγότερο πρόθυμοι να ακυρώσουν τα σχέδια διακοπών (ειδικά εφέτος μετά την καραντίνα λόγω των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού). Σημαντικό είναι ότι οι εμβολιασμοί έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ταξιδιών.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της εν λόγω κατηγορίας είναι η τάση ενός ταξιδιώτη να πάει παραπέρα. Είναι δηλαδή πρόθυμοι να εξερευνήσουν εξωτικές τοποθεσίες και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από το συνηθισμένο.

Προτιμούν περισσότερο τον εσωτερικό τουρισμό παρά τα διεθνή ταξίδια και πλέον λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία προτιμούν «ασφαλείς» προορισμούς δηλαδή τοποθεσίες που δεν βρίσκονται στο «κόκκινο» από κρούσματα Covid-19.

Οι ταξιδιώτες αυτής της κατηγορίας προτιμούν την ευελιξία όσον αφορά στον προορισμό, την ακύρωση της κράτησης και αλλαγές της… τελευταίας στιγμής, αφού τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα λόγω της πανδημίας.