"Επενδύστε σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου" συστήνει η JP Morgan
"Επενδύστε σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου" συστήνει η JP Morgan

"Επενδύστε σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου" συστήνει η JP Morgan

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρείται στο 1,07%.
RE+D magazine
10.11.2021

Τα ελληνικά ομόλογα συστήνει για επένδυση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα η JP Morgan σε ανάλυσή της.

Όπως αναφέρει, η άνοδος στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, μετά το πρόσφατο κύμα ρευστοποιήσεων που ακολούθησε την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, είναι συγκριτικά μικρότερη με εκείνη των πορτογαλικών ή των ιταλικών ομολόγων.

Πριν την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ το περιθώριο των 10ετών ελληνικών ομολόγων (διαφορά απόδοσης) έναντι των αντίστοιχων γερμανικών κυμαίνονταν στο επίπεδο του 1,1%. Η απόσταση αυτή διευρύνθηκε τις προηγούμενες ημέρες φθάνοντας το 1,4%, για να υποχωρήσει ελαφρώς στο επίπεδο του 1,35% με 1,38%.

Συνακόλουθα, με δεδομένη την εκτίμηση της JP Morgan «πως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ να συνεχιστούν και μετά τη λήξη του PEPP», η επενδυτική τράπεζα συστήνει την μακροπρόθεσμη επένδυση σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρείται στο 1,07%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 0,29% από 0,30% ενώ του 15ετούς παραμένει στο 1,14%.