Δυο εταιρίες διαχείρισης ακινήτων εξαγόρασε η Housemarket (IKEA)
Δυο εταιρίες διαχείρισης ακινήτων εξαγόρασε η Housemarket (IKEA)

Δυο εταιρίες διαχείρισης ακινήτων εξαγόρασε η Housemarket (IKEA)

Νέο κατάστημα ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους ετοιμάζει η Fourlis στην Πάτρα στις εγκαταστάσεις της πτωχευμένης εταιρείας ΑΒΕΞ.
RE+D magazine
14.09.2020

Τις αυστηρά επιλεγμένες επενδύσεις συνεχίζει ο Ομιλος Fourlis.

Στο πλαίσιο αυτό, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα προστεθεί στο δίκτυο των Καταστημάτων το πρώτο μεσαίου μεγέθους Κατάστημα ΙΚΕΑ στην πόλη Βάρνα στη Βουλγαρία, επιφάνειας 8.000 τμ και το πρώτο μικρού μεγέθους Κατάστημα ΙΚΕΑ στον Πειραιά, επιφάνειας 1.850 τμ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η διοίκηση του ελληνικού ομίλου εξετάζει, παράλληλα, το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ένα ακόμη σημείο του Σουηδικού κολοσσού στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο ακίνητο της πτωχευμένης βιομηχανίας τυποποιημένης ξυλείας ΑΒΕΞ.

Οπως αναφέρει στον ισολογισμό της θυγατρικής Housemarket α' εξαμήνου: "εντός του α’ εξαμήνου του 2020 έχει αποκτήσει έμμεση συμμετοχή στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ΜΑΝΤΕΝΚΟ ΑΕ ενώ, στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, προχώρησε και στην απόκτηση νέας αντίστοιχης έμμεσης συμμετοχής ποσοστού 50% στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων POLIKENCO AE".

Σημειώνεται ότι η Polikenco, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Πελοπόννησος" αγόρασε μέσα στο καλοκαίρι τις εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ έκτασης 21,5 στρεμμάτων έναντι τιμήματος €3,3 εκατ.σε πτωχευτικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε στις 13 Ιουλίου στο παράρτημα του Πρωτοδικείου Πατρών.

Το παλιό ακίνητο συνολικής επιφάνειας 13.000 τ.μ θα "μεταμορφωθεί" σε κατάστημα ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους, σύμφωνα με την νέα πολιτική της εταιρείας με την παράλληλα κατάργηση του κέντρου παραγγελιών και παραλαβών που λειτουργεί στην περιοχή.