Δημοπρατείται το "Παπαστράτειο" στον Πειραιά
Δημοπρατείται το "Παπαστράτειο" στον Πειραιά

Δημοπρατείται το "Παπαστράτειο" στον Πειραιά

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανακατασκευή του ιστορικού κλειστού γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ» γνωστό και ως "Παπαστράτειο" στον Πειραιά, μετά την ομόφωνη έγκριση της δημοπράτησής του, από την Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.
RE+D magazine
18.12.2020

Το έργο είναι προϋπολογισμού €8,5 εκατ. και έχει υπογραφεί το 2019.

Για το έργο, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ, έχει υπογραφεί από το 2019 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά και της Περιφέρειας Αττικής. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συνεργάστηκαν προκειμένου να εκδοθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και να εκπονηθούν οι απαραίτητες Μελέτες.

Το γυμναστήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ" κατασκευάστηκε το 1966, σε χώρο επί των οδών Φωκίωνος και Γραβιάς που παραχωρήθηκε από το δήμο Πειραιά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ίδρυση Κλειστού Γυμναστηρίου και λειτούργησε ως Ν.Π.Δ.Δ. το 1970, με την επωνυμία "Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιώς".

Το γυμναστήριο διέθετε άδεια λειτουργίας ως τις 27-4-2007, όταν μετά από έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλόλητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της κρατικής Περιφέρειας, κρίθηκε ακατάλληλο, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.

Η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου μεταξύ ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και Περιφέρειας Αττικής υπογράφηκε το 2019. Όμως, λόγω αλλαγών στη νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων (παθητική πυροπροστασία, ΚΕΝΑΚ κ.α.) και την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, προέκυψε η ανάγκη ανασύνταξης τευχών της μελέτης, προκειμένου να ακολουθήσει ασφαλής δημοπράτηση.