Δημιουργία νέου "πόλου" στο λιανεμπόριο από τη Fourlis
Δημιουργία νέου "πόλου" στο λιανεμπόριο από τη Fourlis

Δημιουργία νέου "πόλου" στο λιανεμπόριο από τη Fourlis

Σε μια νέα κατηγορία στον κλάδο της λιανικής ετοιμάζεται να εισέλθει ο όμιλος Fourlis.
RE+D magazine
22.06.2021

Pipeline έργων άνω των €100 εκατ. για την ΑΕΕΑΠ, Trade Estates.


Οπως είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Φουρλής από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων η καινούρια δραστηριότητα πιθανότατα να ξεκινήσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά και θα είναι ένα σημαντικό βήμα παρόμοιο με εκείνο της ΑΕΕΑΠ. 

Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή η εν λόγω κίνηση ήταν στα... σκαριά από τη στιγμή που ο όμιλος αποεπένδυσε από την κατηγορία των ηλεκτρικών ειδών, όμως η οικονομική κρίση και η πανδημία "πάγωσε" τα αρχικά σχέδια.

Από την άλλη πλευρά ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Απόστολος Κεφαλάς τόνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις για την ενίσχυση των υποδομών αλλά και το σχέδιο για την αντιμετώπιση των ζημιογόνων δραστηριοτήτων, με έμφαση την Τουρκία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η επέκταση του δικτύου καθώς η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα φυσικά καταστήματα, ώστε να διασφαλισθεί το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των καταναλωτών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ξεκινήσει συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Microsoft και η Google, με απώτερο στόχο τη δημιουργία υποδομών αιχμής.

Όσον αφορά στην ΑΕΕΑΠ Trade Estate, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα νέου επενδυτή στην παρούσα φάση, ξεκαθαρίζοντας πως η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και αρκετή άνεση να στηρίξει οικονομικά την ανάπτυξή της, μέσω άντλησης δανεισμού και πρόσθεσε πως αυτή την στιγμή, έχει υπογεγραμμένα Project άνω των 100 εκατ. ευρώ που θα ανακοινωθούν σε ευθέτω χρόνο και σχεδιάζει και άλλα. Στόχος όπως επεσήμανε ο κ. Φουρλής, είναι όταν κατατεθεί η αίτηση για είσοδο στο Χρηματιστήριο, πάνω από 50 εκατ. ευρώ ακίνητα να προέρχονται από άλλους χώρους πέραν των καταστημάτων που θα εισφερθούν στην ΑΕΕΑΠ.