Ανθρωποειδές ρομπότ κατασκευάζει η Tesla
Ανθρωποειδές ρομπότ κατασκευάζει η Tesla

Ανθρωποειδές ρομπότ κατασκευάζει η Tesla

RE+D magazine
20.08.2021

Το σχέδιο του για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, παρουσίασε χθες Πέμπτη ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla

Το Tesla Bot θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας θα έχει θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ.,πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.

 Η Tesla ήδη διεξάγει εκτενείς έρευνες για τις τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης που εφαρμόζει στα οχήματά της, τα προγράμματα Autopilot («αυτόματος πιλότος») και Full Self Driving («πλήρως αυτόνομη οδήγηση»). Τα αυτοκίνητά της θεωρούνται ρομπότ με τροχούς, έχουν «συνείδηση» όταν κινούνται στους δρόμους, καθώς διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους και να κινούνται «αυτόνομα», χωρίς επέμβαση του οδηγού.

 Ο δισεκατομμυριούχος οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά «επιλογή».

 Ο άνθρωπος με τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο κατά το περιοδικό Forbes έχει ιδρύσει επίσης start-up όπως η SpaceX, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε να εκτοξεύσει πυραύλους ικανούς να φθάσουν στο διάστημα, και τη Neuralink, η οποία ειδικεύεται στα εγκεφαλικά εμφυτεύματα.