Ανακεφαλαιοποίηση fund ακινήτων από την Slate Asset Management
Ανακεφαλαιοποίηση fund ακινήτων από την Slate Asset Management

Ανακεφαλαιοποίηση fund ακινήτων από την Slate Asset Management

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος μιας νέας στρατηγικής που εστιάζει σε βασικά ακίνητα στην Ευρώπη τα οποία παράγουν εισόδημα.
RE+D magazine
29.10.2021

Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή σε τρία Ταμεία ακινήτων της ανακοίνωσε η Slate Asset Management

Συγκεκριμένα η Slate Asset Management ανακοίνωσε ότι τα fund "Slate European Real Estate Limited Partnership I", "Slate European Real Estate Limited Partnership II" και "Slate European Real Estate III" συμφώνησαν να ανακεφαλαιοποιήσουν ένα χαρτοφυλάκιο ακίνητων σε ευρωπαϊκά σουπερ μαρκετ ύψους €427 εκατ. με την είσοδο στα επενδυτικά Ταμεία του New Zealand Superannuation Fund.

Οπως αναφέρει η εταιρεία "η συναλλαγή αυτή εντάσσεται σε μια νέα στρατηγική που επικεντρώνεται σε ακίνητα συνδεδεμένα με την εφοδιαστική αλυσίδα όπως παντοπωλεία, αλλά και του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης, όπως φαρμακεία ή άλλα ακίνητα υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και συνδεδεμένες αποθήκες και περιουσιακά στοιχεία logistics σε όλη την Ευρώπη τα οποία παράγουν εισόδημα".

Μάλιστα, τόσο η Slate και το Superannuation Fund της Νέας Ζηλανδίας σκοπεύουν να ενσωματώσουν τους κανόνες ESG στην μελλοντική στρατηγική ανάπτυξής τους.

Η Slate δραστηριοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων από το 2016 με επίκεντρο την απόκτηση και λειτουργία βασικών περιουσιακών στοιχείων που στηρίζονται στον κλάδο των παντοπωλείων (σουπερ μαρκετ).

Η Slate έχει μετατρέψει το χαρτοφυλάκιο της προσθέτοντας ακίνητα με μακροχρόνιους όρους μίσθωσης σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους διανομείς βασικών αγαθών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Edeka Group, Rewe Group, Lidl και Aldi.

 

AMK