Ακίνητα €22 εκατ. πούλησε η Τράπεζα Κύπρου
Ακίνητα €22 εκατ. πούλησε η Τράπεζα Κύπρου

Ακίνητα €22 εκατ. πούλησε η Τράπεζα Κύπρου

Εντός των επόμενων ημερών η Τράπεζα Κύπρου θα διαθέσει προς πώληση τρία ακόμη μεγάλα εμπορικά ακίνητα
RE+D magazine
31.08.2015

Το ενδιαφέρον Κύπριων και διεθνών αγοραστών έχει προσελκύσει η λίστα ακινήτων που έχει διαθέσει προς πώληση η Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η Τράπεζα, μέσα σε ένα χρόνο, έχει πουλήσει ακίνητα και γη συνολικής αξίας €22 εκατ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η Τράπεζα μέχρι σήμερα έχει κλείσει συμφωνίες για 11 ακίνητα ιδιοκτησίας της συνολικού ύψους €3,9 εκατ. τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της. Αναλυτικά η Τράπεζα έλαβε το ποσό του €1 εκατ. από την πώληση καταστημάτων που συμπεριέλαβε στην ιστοσελίδα της, €900 χιλιάδες από την πώληση γης και €2 εκατ. από την πώληση των εμπορικών ακινήτων.

 Ωστόσο, η Τράπεζα έχει προχωρήσει και σε περαιτέρω πωλήσεις ακινήτων τα οποία έχουν περιέλθει στην κυριότητα της από κατασχέσεις και δεν συμπεριλαμβάνονται στην ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων της. Συγκεκριμένα, μέσα από αναγγελίες αλλά και καταχωρήσεις στον Τύπο προς εξεύρεση αγοραστών  η Τράπεζα έχει προχωρήσει στην πώληση μεγάλης εμβέλειας ακινήτων. Το συνολικό ποσό που έλαβε η Τράπεζα Κύπρου από τις πωλήσεις των 11 ακινήτων μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και άλλων ακινήτων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ιστοσελίδα της ανέρχεται στα €22 εκατ.

 Εντός των επόμενων ημερών η Τράπεζα θα συμπεριλάβει στη σχετική ιστοσελίδα τρία ακόμη μεγάλα εμπορικά ακίνητα των οποίων οι τιμές έχουν ήδη καθοριστεί. Όπως έγινε γνωστό, στο σφυρί θα βγουν και τα ιδιόκτητα γραφεία της Τράπεζας επί της οδού Μακαρίου αλλά και το κατάστημα της πρώην Λαϊκής Τράπεζας που βρίσκεται στην ίδια οδό. Στην παρούσα φάση, μεταξύ άλλων είναι προς πώληση από εργοστάσια, χωράφια, καταστήματα, εμπορικά οικόπεδα, εκθεσιακοί χώροι μέχρι και σπίτια.