Παραδίδεται σήμερα στο κοινό η πεζογέφυρα Αλίμου
Παραδίδεται σήμερα στο κοινό η πεζογέφυρα Αλίμου

Παραδίδεται σήμερα στο κοινό η πεζογέφυρα Αλίμου

Παραδίδεται σήμερα στο κοινό η πεζογέφυρα "κόσμημα" στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Καλαμακίου στον Αλιμο.
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.10.2020

Το Υπουργείο Υποδομών "τρέχει" ακόμη πέντε πεζογέφυρες σε διαφορετικά σημεία της Αττικής.

Το έργο που ήταν στα... σκαριά για αρκετό διάστημα παραδίδεται με στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση των πεζών προς την παραλία. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη σε μια σύντομη τελετή θα υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής και αμέσως μετά η νέα γέφυρα θα ανοίξει για το κοινό.

"Ενα μεγάλο και σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε έπειτα από πολυετή και δαιδαλώδη προσπάθεια" είπε ο δήμαρχος ευχαριστώντας τόσο την Περιφέρεια Αττικής που κάλυψε την δαπάνη του έργου όσο και το Υπουργείο Υποδομών που ανέλαβε την τεχνική επίβλεψη.

Σημειώνεται ότι το έργο που χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών αφορά συνολικά σε 6 πεζογέφυρες που θα γίνουν σε διάφορα σημεία της Αττικής (Άλιμος, Παλ. Φάληρο, Χαϊδάρι κ.λπ.). Το επόμενο σημείο στην Λεωφόρο Ποσειδώνος είναι στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του πάρκου Φλοίσβου.

Οπως λένε οι τοπικές αρχές ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, η κατασκευή των πεζογεφυρών προχωράει αργά, καθώς γίνονται ταυτόχρονα από τον ίδιο εργολάβο του Υπουργείου, σε 6 διαφορετικά σημεία της Αττικής.