Δανειοδότηση του «SIRENE BLUE RESORT» από την Alpha Bank
Δανειοδότηση του «SIRENE BLUE RESORT» από την Alpha Bank

Δανειοδότηση του «SIRENE BLUE RESORT» από την Alpha Bank

Συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης.
RE+D magazine
16.05.2023

Αρωγός στον ελληνικό τουριστικό κλάδο συνεχίζει να είναι η Alpha Bank μέσω χρηματοδότησης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παράδειγμα αποτελεί η υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εταιρείας «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ», με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Η δανειοδότηση του «SIRENE BLUE RESORT» προστίθεται στις εκταμιεύσεις άνω των 10 δισ.ευρώ προς την ελληνική επιχειρηματικότητα, στις οποίες έχει προχωρήσει η Alpha Bank τα τελευταία δύο χρόνια. Αποτελεί δε μία ακόμα απόδειξη της στήριξης της Τράπεζας στον κλάδο του Τουρισμού, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της εμπειρίας φιλοξενίας στην Ελλάδα και του brand name της χώρας μας στο εξωτερικό.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι ο εκσυγχρονισμός με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης των υποδομών του «SIRENE BLUE RESORT», ενός από τα πλέον ιστορικά και εμβληματικά ξενοδοχεία του Πόρου, υποστηρίζοντας έτσι την ποιοτική αναβάθμισή του σε κατηγορία (5*) πέντε αστέρων.

Η συνολική επένδυση φτάνει τα 2,18 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 40% από την Alpha Bank (874.100 ευρώ), κατά 40% από το ΤΑΑ (874.100 ευρώ) και κατά 20% μέσω ίδιας συμμετοχής.

Οι υπογραφές

Σημειώνεται ότι η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ», κ. Σπύρου Λάζαρη, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking, κ. Ισίδωρος Πάσσας, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Σπύρος Ρεντετάκος και στελέχη από τη Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, τη Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και το Κατάστημα της Τράπεζας που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του δανείου.