Προχωρά η επένδυση «Alexandrou Chora Project» στην Καβάλα
Προχωρά η επένδυση «Alexandrou Chora Project» στην Καβάλα

Προχωρά η επένδυση «Alexandrou Chora Project» στην Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες -χωματουργικές και έργων υποδομής- στην έκταση των 175 στρεμμάτων που θα υλοποιηθεί η τουριστική επένδυση ύψους €50 εκατ. «Alexandrou Chora Project» στο Οφρύνιο Καβάλας από τον όμιλο Κουρτίδη.
RE+D magazine
04.02.2021

Το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο εκτιμάται ότι θα προσελκύει 100.000 επισκέπτες ετησίως.


Το έργο που βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης θα περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 300 κλινών, ένα τουριστικό χωριό σε έκταση 85 στρεμμάτων και ένα μεγάλο ιστορικό πάρκο με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο.

Το θεματικό πάρκο που σχεδιάζει η ομάδα των Dream Workers, γνωστή από την δημιουργία της "Ονειρούπολης" στην Δράμα θα αναπτυχθεί σε έκταση 40 στρεμμάτων, με συνολικά 1.800 τετραγωνικά στεγασμένους χώρους, χωρισμένος σε τρία αυτόνομα κτήρια

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» 400 θέσεις εργασίας, όταν το συγκρότημα αρχίσει να λειτουργεί. Παράλληλα, πάνω από 2000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα εργαστούν στην κατασκευαστική φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δημιουργηθεί αντικείμενο για δεκάδες επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Πρόεδρος του Kourtidis Group, Νίκος Κουρτίδης έχει ήδη αρχίσει η τουριστική καμπάνια για την περιοχή, που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από τον όμιλο. Από τον Ιανουάριο η καμπάνια «τρέχει» στα Βαλκάνια, ενώ από 1ης Φεβρουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η καμπάνια και στις επτά αγορές- στόχους της Ευρώπης το Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία .

Το χρονοδιάγραμμα του έργου


Στη φάση αυτή έχουν ξεκινήσει τα χωματουργικά έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των οδικών κόμβων, «τρέχουν» και ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες των σχετικών αδειοδοτήσεων κι έχουν μπει στην τελική φάση όλα τα τεχνικά/ αρχιτεκτονικά σχέδια. Παράλληλα, η περιβαλλοντική μελέτη έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η έγκριση της πρώτης φάσης, ενώ σύντομα ο όμιλος θα ανακοινώσει δυο σημαντικές δράσεις σχετικές με το περιβάλλον για την άνοιξη.

Εντός του 2021 αναμένεται να εκδοθεί η άδεια για το πρώτο ξενοδοχείο, το «Alexandrou Chora Resort».  Οι εργασίες για το δεύτερο ξενοδοχείο, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες ευεξίας και spa, αλλά και για το τουριστικό χωριό, αναμένεται να εκκινήσουν το 2022. 

Η επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία του συγκροτήματος θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια, επιχορήγηση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς.