Εν αρχή η αμοιβαιοποίηση χρέους

Εν αρχή η αμοιβαιοποίηση χρέους

Απαιτείται επικοινωνία και πολιτικές για την ανάπτυξη "ευέλικτων ανθρώπων" και όχι μόνο ευέλικτων χώρων εργασίας.
27.09.2020

Ο κόσμος στην μετά CO.VI.D_19 εποχή αντιμετωπίζει βασικές προκλήσεις μεταξύ των οποίων την αύξηση του χρέους, την αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το επενδυτικό τοπίο μεταλλάσσεται ώστε να αντιμετωπίσει τη ύφεση, την ανεργία, την έλευση υψηλότερων φόρων, τον πληθωρισμό και τις επιπτώσεις στην πολιτική (λαϊκισμός, προστατευτισμός), ενώ γίνεται σαφής η μετάβαση από την παγκόσμια στην τοπική εφοδιαστική αλυσίδα και από τη φυσική στην ψηφιακή.

O CO.VI.D_19 έκανε τον κόσμο να καταλάβει πώς, αρκεί μια «αρχαία δύναμη» όπως η πανδημία ώστε ν’ αλλάξει ο τρόπος που ζούμε και εργαζόμαστε.

Ο άνθρωπος έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές διαταραχές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Οι πρακτικές διαβίωσης και εργασίας εξελίχθηκαν με την είσοδο στην παραγωγή νέων δημογραφικών ομάδων, το εμπόριο υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται διαρθρωτικές αλλαγές και η ακίνητη περιουσία επαναπροσδιορίστηκε ως υπηρεσία.

Αναγκασμένοι να υιοθετήσουν μαζικά νέες τεχνολογίες, οι εργαζόμενοι έχουν δει τα συν και τα πλην της εξ αποστάσεως εργασίας, καθώς υγεία και ευεξία κατέκτησαν τις ψηλότερες θέσεις στην ατζέντα της καθημερινότητας. Με τον ίδιο τρόπο που οι έλεγχοι ασφαλείας -μετά την 11η Σεπτεμβρίου- έγιναν καθεστώς, έτσι θα μπορούσαν να γίνουν οι έλεγχοι υγείας στην είσοδο ενός κτιρίου. Όλοι οι τομείς θα αισθανθούν μακροπρόθεσμα πιέσεις για βελτιωμένα συστήματα υγιεινής.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας σημαίνει ότι ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές στην ακίνητη περιουσία μπορεί τώρα να πάρουν επιπλέον ώθηση.

  • Σε ότι αφορά τα γραφεία επαναπροσδιορίζονται μια σειρά από κατεστημένες επιλογές: στρατηγικές εταιρικής τοποθεσίας, σχεδιασμός, διαχείριση, μισθώσεις ακόμη και οι πρακτικές των χρηστών.
  • Πιθανόν να δούμε την καθιέρωση ενός υβριδικού μοντέλου, που συνδυάζει κατ’ οίκον εργασία, τοπικά κέντρα γραφείων και κεντρικά γραφεία.
  • Μέσα από αυτοματισμούς μπορεί να αντισταθμιστεί το υψηλότερο κόστος εργασίας, αλλά απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις κεφαλαίου.
  • Ο τομέας συν-διαβίωσης, ο οποίος βασίζεται στην ιδέα μικρότερων / πυκνότερων μεμονωμένων μονάδων και μεγαλύτερων κοινόχρηστων περιοχών, μπορεί να εξελιχθεί εφόσον προχωρήσει σε νέα εξισορρόπηση του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 

Η ικανοποίηση υψηλών προδιαγραφών σε έναν κόσμο μετά τον CO.VI.D_19 θα απαιτήσει ακόμη πιο έξυπνα συστήματα εντός κτιρίων. Η τεχνολογία Haptics -από τους τομείς της χειρουργικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας- χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να διεγείρει τις αισθήσεις της αφής και της κίνησης και θα βοηθήσει δυνητικά σε όλους τους τύπους αλληλεπιδράσεων στο γραφείο, συμπεριλαμβανομένων τουαλετών, συσκευών προετοιμασίας φαγητού, εκτυπωτών, ανελκυστήρων και θυρών.

Οι νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας ακινήτων συγκέντρωσαν $44 δισ. το 2019, σε σύγκριση με $10 δισ. το 2016. Παρέχουν λύσεις σε κτίρια από τα θεμέλιά ως την οροφή, και τα απαραίτητα αναλυτικά στοιχεία για την παρακολούθηση και την επίτευξη αποτελεσματικότητας και μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, παρέχοντας παράλληλα την βελτιωμένη εμπειρία και οικονομικά οφέλη που οδηγούν τη μελλοντική δέσμευση των επενδυτών.

Ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Με μια σημαντική διαφορά. Τώρα διαθέτουμε τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να χτίσουμε τη νέα πραγματικότητα μαζί. Προς όφελος της αγοράς και όχι των προσώπων.