19 November 2017
ADVERTS

The Unbearable Lightness of ...Material

04 September 15 | RE+D Magazine

Photo: Shai Epstein


Data

Firstname
The Unbearable Lightness of ...Material
 
Adress:
Israel
 
Architectural:
Studio Ron Shenkin
 
ron shenkin places concrete folded canopy over cemetery pavilion in Israel which is defined by its sculptural and staggered canopy.

 

This ‘open sided shelter’ by israeli studio ron shenkin is located on the grounds of a cemetery in pardesia, israel.

The structure acts as a sacred and peaceful place for mourners and the reading of eulogies before and during burial ceremonies. A grey color palette has been used all the way through to strengthen the minimalist and clean nature.

Characterized as an exposed concrete slab, this is supported by a series of tree-shaped metal pillars- formed in homage to the trees that were cut down for the urban re-purposing of the area.

A single oak tree remains, incorporated within the structure where an opening has been cut to allow the foliage to emerge through the roof.

The staggered, northern side of the building symbolizes ‘a man who comes from dust and to dust returns’, this has influenced the line of concrete, beginning from the ground and ascending to the highest point then back to the earth.

Access to the pavilion is through two separate entrances.


COMMENTS

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas