Σάββατο
25 Νοεμβρίου 2017
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εντυπωσιάζει η αστική ανάπλαση του λιμανιού της Στοκχόλμης

19 Μαΐου 15 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Εντυπωσιάζει η αστική ανάπλαση του λιμανιού της Στοκχόλμης
 
Συνολικό Εμβαδόν:
180.000
 
Έτος Λειτουργίας:
2015
 
Αρχιτεκτονικά:
ADEPT
 
Χρήση:
Μεικτής χρήσης
 
Ονομάστηκε «βασιλική γειτονιά» και αφορά σε ένα νέο ρυθμιστικό σχέδιο που αναμένεται να δώσει πάνω από 12.000 νέες κατοικίες και να απασχολήσει περισσότερους από 35.000 ανθρώπους τις επόμενες δυο δεκαετίες, ενώ θα δημιουργήσει και νέους πολιτιστικούς χώρους.

 

Το Project λαμβάνει χώρα στην περιοχή Kolkajen και Ropsten που βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού βιομηχανικού λιμανιού της Στοκχόλμης. Την ανάπλαση του έργου ανέλαβαν μετά από σχετικό διαγωνισμό οι εταιρίες ADEPT και Mandaworks.

Η «βασιλική γειτονιά» χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές περιοχές και στοχεύει να εκσυγχρονίσει τους παλαιούς χώρους πέριξ του λιμανιού δημιουργώντας κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχέδια, ένα κανάλι θα αποτελέσει την σύνδεση μεταξύ του υφιστάμενου αστικού ιστού και των νέων εγκαταστάσεων που θα βρίσκονται μακριά από την ακτή σε μια τεχνητή αποβάθρα.

Σύμφωνα, πάντα με τα σχέδια, αναμένεται να δημιουργηθούν 70.000 τετραγωνικά μέτρα γραφείων, ξενοδοχεία, καταστήματα και διαμερίσματα. Οσον αφορά στις υπόλοιπες υποδομές που θα «στηρίξουν» το μεγάλο αυτό project θα δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι και νέα πεζοδρόμια, καθώς και οδικό δίκτυο «ήπιας κυκλοφορίας». 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas