17 Δεκεμβρίου 2017
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κτίριο Γραφείων J&P-ΑΒΑΞ

05 Μαΐου 14 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Κτίριο Γραφείων J&P-ΑΒΑΞ
 
Διεύθυνση:
Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 16 Μαρούσι
 
Συνολικό Εμβαδόν:
6.175 τ.μ.
 
Θέσεις Στάθμευσης:
311
 
Developer:
J&P Development A.E.
 
Ιδιοκτήτης:
Όμιλος εταιρειών J&P-ΑΒΑΞ
 
Αρχιτεκτονικά:
Κ.Κυριακίδης & Συνεργάτες Α.Ε. Θωμάς Ταλαντίνης
 
Mία ξεχωριστή δημιουργία, για την υψηλή αισθητική της αλλά και τη λειτουργικότητα που τη χαρακτηρίζουν, υλοποιήθηκε από τον Ομίλο J&P-ΑΒΑΞ. Το καινούργιο συγκρότημα γραφείων αναπτύχθηκε σε οικόπεδο 6.207 τ.μ. στην συμβολή της Λ.Αμαρουσίου-Χαλανδρίου με τις οδούς Δελφών και Πρεμετής και διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα πρόσβασης καθώς βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον κόμβο της Αττικής Οδού με την Λ.Κηφισίας.

Περιλαμβάνει τρεις υπέργειους ορόφους γραφείων με εξώστες, την pilotis και τρεις υπόγειους ορόφους με 311 θέσεις στάθμευσης, βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.  
Η συνολική επιφάνεια της ανωδομής είναι 6.175 τ.μ., η επιφάνεια των ημιυπαιθρίων χώρων (εξωστών) 718 τ.μ., ενώ των τριών υπογείων 15650 τ.μ.

Το συγκρότημα αποτελείται από ένα επίμηκες κτίριο από σκυρόδεμα μήκους 86 μ., μπροστά από το οποίο και καθ’ όλο το ύψος του αναπτύσσεται ένας κύλινδρος, διαμέτρου 16 μ., επενδεδυμένος με φύλλα τιτανιούχου ψευδαργύρου. Μία αμφιθεατρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, καταλαμβάνει το ισόγειο και πρώτο υπόγειο του κυλίνδρου.

Δυναμικά στοιχεία της σύνθεσης αποτελούν το υδάτινο στοιχείο γύρω από τον κύλινδρο, οι μεταλλικοί εξώστες που περιγράφουν όλη την όψη και φέρουν δάπεδα και στηθαία από κρύσταλλα ειδικών προδιαγραφών, η μεταλλική κατασκευή του τρίτου ορόφου καθώς και αυτή της πύλης εισόδου, των οποίων οι κατακόρυφες επιφάνειες έχουν επενδυθεί με κυπριακό πωρόλιθο προκαθορισμένου χρώματος και υφής. 

Σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων της ανωδομής χρησιμοποιήθηκαν χωρίσματα και επενδύσεις ξηράς δόμησης που συμπληρώθηκαν με επιλεγμένα κινητά χωρίσματα. 
Τα δάπεδα των γραφειακών χώρων είναι υπερυψωμένα για την διέλευση καλωδιώσεων, επενδεδυμένα με μοκέτα. 
Οι ψευδοροφές των γραφειακών χώρων είναι ηχοαπορροφητικές, κρυφού συστήματος στήριξης.
Οι υαλοπίνακες όλων των εξωτερικών κουφωμάτων είναι ειδικών προδιαγραφών ώστε να εξασφαλίζουν υψηλή ηχομόνωση και θερμική άνεση σε όλες τις εποχές.
Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και σχεδιάστηκαν ώστε να εξασφαλίζουν αξιοπιστία, αυτονομία, εξοικονόμηση ενέργειας, χαμηλό κόστος συντήρησης και την μέγιστη δυνατή ευελιξία σε περίπτωση αναδιάταξης των γραφειακών χώρων.  
Ενδεικτικά αναφέρονται το δίκτυο δομημένης καλωδίωσης, κατηγ.7,  για επικοινωνία φωνής και δεδομένων, το σύστημα UPS με συσσωρευτές, που εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων του κτιρίου, η εγκατάσταση κατάλληλου ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, ο κλιματισμός των γραφειακών χώρων με μονάδες μεταβλητής παροχής ψυκτικού μέσου (VRV Heat Recovery), το σύστημα ασφαλείας με access control σε όλα τα επίπεδα και με περιμετρικό σύστημα CCTV κ.α. n


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas