Δευτέρα
18 Δεκεμβρίου 2017

Το μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην Ελλάδα φέρει τη σφραγίδα της Conergy και της Positive Energy.

28 Μαΐου 10 - RE+D Magazine

Σε συμφωνία για την προμήθεια εξοπλισμού, μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα, ισχύος 4.994,88 kWp κατέληξαν οι εταιρείες Conergy και Positive Energy με την Ενεργειακή Βογιατζή Α.Ε..

Το μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην Ελλάδα
φέρει τη σφραγίδα της Conergy και της Positive Energy.

Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων στα Βαλκάνια, θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2010 στο νομό 3ράμας, σε
έκταση περίπου 200.000 τ.μ. και αναμένεται να λειτουργήσει πριν το τέλος του έτους.

Θα υλοποιηθεί με φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus και κεντρικούς μετατροπείς ισχύος Conergy CIS 540 S type και υπολογίζεται ότι θα παράγει πάνω από 7.200.000 kWh ετησίως ή όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 1.600 νοικοκυριά.
Τα περιβαλλοντικά οφέλη μετά τη λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου αναμένεται να είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα εξοικονομούνται ετησίως 7.000 τόνοι ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ήτοι όσο απορροφά ένα δάσος 350.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η χρηματοδοτική συμβολή της Τράπεζας Κύπρου, που ενθαρρύνει επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ σημαντικά θα είναι τα οφέλη και για την τοπική οικονομία της 3ράμας, αφού η υλοποίηση του έργου θα δημιουργήσει 50 έως 70 νέες θέσεις εργασίας.

Conergy company profile
Η Conergy ΜΕΠΕ είναι θυγατρική του γερμανικού Ομίλου Conergy AG, ο οποίος δραστηριοποιείται στην κατασκευή και προώθηση προηγμένης τεχνολογίας προϊόντων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και την μελέτη και υλοποίηση Φ/Β Συστημάτων με το «κλειδί στο χέρι». Η Conergy ΜΕΠΕ έχει κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατ. ευρώ (χρήση 2009) και διαθέτει τα υψηλότερα μερίδια αγοράς στην Ελλάδα την τριετία 2007-2009. Ο
Όμιλος δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, έχει προμηθεύσει Φ/Β γεννήτριες συνολικής ισχύος άνω του 1.2 GWp παγκοσμίως, ενώ έχει υλοποιήσει έργα με συνολική εγκατεστημένη ισχύ
άνω των 350 ΜWp.

Positive Energy company profile
Η POSITIVE ENERGY παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στη σχεδίαση, προμήθεια, κατασκευή και after sale υποστήριξη ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων, οποιασδήποτε εφαρμογής και οποιουδήποτε μεγέθους, στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
Αποτελεί μέλος Oμίλου με ισχυρή παρουσία και εκτενή δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της τεχνολογίας καθώς και στην ανάπτυξη ακινήτων μέσω της
διαχείρισης και ανάπτυξης πολυάριθμων και πολυσύνθετων σχετικών έργων.