Τετάρτη
22 Νοεμβρίου 2017
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συμφωνία της Polyeco για διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων στο Μαυρίκιο

06 Νοεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Συμφωνία της Polyeco για διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων στο Μαυρίκιο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Ανάδοχος ανάμεσα σε πολλές εταιρίες από όλο τον κόσμο για την οργάνωση μιας μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στον Μαυρίκιο, αναδείχθηκε η Polyeco.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου €7 εκατ. με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και το περιβάλλον. Το έργο αφορά στη λειτουργία μίας μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων και την δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου για την ανάλυση των επικίνδυνων αποβλήτων στο Μαυρίκιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Εκεί, τα επικίνδυνα απόβλητα θα αναλύονται, θα συλλέγονται και θα ανασυσκευάζονται σε κατάλληλα πιστοποιημένες συσκευασίες, ενώ στη συνέχεια θα εξάγονται με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας σε ειδικά αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη για την περαιτέρω διαχείριση, επεξεργασία και ασφαλή για το περιβάλλον απόθεσή τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επένδυση που ενισχύει την εξωστρεφή επενδυτική δραστηριότητα  της Polyeco, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρίας, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος δήλωσε: «Κανείς δεν περίμενε πριν από 10 χρόνια μία ελληνική εταιρία να εξάγει τεχνογνωσία στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Κι όμως εμείς στην Polyeco τα καταφέραμε και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Με βασική παράμετρο των ενεργειών μας την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών διεθνώς και την πολύχρονη εμπειρία των ανθρώπων μας, συνεχίζουμε δυναμικά και αναπτύσσουμε περαιτέρω τη διεθνή παρουσία μας στέλνοντας το μήνυμα της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας». Ο κ. Πολυχρονόπουλος, προανήγγειλε επίσης την συνεργασία της Polyeco με την κυβέρνηση του Μαυρικίου και στον πολιτιστικό τομέα με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία όλης της χώρας με στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση και ευαισθητοποίηση (Polyeco Contemporary Art Iniative).

Ο κ. Marie Joseph Sinatambou, Υπουργός Περιβάλλοντος του Μαυρικίου, δήλωσε σχετικά: «Χωρίς την υλοποίηση αυτού του έργου, η απόθεση των επικίνδυνων αποβλήτων θα ήταν ανεξέλεγκτη και θα επηρέαζε αρνητικά το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Οι αποδεδειγμένα ποιοτικές  υπηρεσίες που έχει παράσχει και συνεχίζει να παρέχει η Polyeco, διασφαλίζουν ότι η διαχείριση των αποβλήτων αυτών θα γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, με απόλυτη ασφάλεια για τους ανθρώπους και το περιβάλλον».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas